Utkikksposten

Uke 12 | 2023

· MikaelKinnestad,lsk,Utkikksposten

Selvom det er landslagspause er det fortsatt noen ligaer som har spilt kamper den forrige uka. I tillegg har vi et par spillere som selv har vært på landslagsoppdrag.

Mads Hedenstad Christiansen ble tatt ut på U-21 hvor han spilte den første kampen mot Nederland. Dessverre ble det hele 3-0 for ungguttene, som lå under 2-0 etter allerede etter 5 minutter. U-21 spiller mot Portugal tirsdag klokka 20:00, i det som blir den siste kampen før U-21 EM i sommer.

Dylan Murugesapillai ble også tatt ut på U-19 og spilte hele kampen i 4-0 seieren over Romania. Han ble sittende på benken i 2-1 seieren mot Frankrike. U-19 har også en kamp igjen denne samlingen tirsdag klokka 15:00.

En annen som har spilt landskamper forrige uke er Kaan Kairinen. Han startet og spilte hele den første EM kvalifiserings kampen mot Danmark. Det endte med 3-1 tap etter hat-trick fra danskenes nye stjerneskudd Højlund. Finlands andre kamp og seier over Nord-Irland måtte Kairinen se fra benken.

Mens LSK er klare for semifinale i cupen er det andre lag som prøver å kvalifisere seg for å bli med i årets cuputgave. Råde og Simen Kind Mikalsen tok imot Sparta Sarpsborg for å se hvem som skal spille første runde. Råde endte opp med å smadre Sparta Sarpsborg hele 6-1. Kind Mikalsen leverte en meget god scoring etter å ha driblet halve motstanderlaget.

Moryke Fofana og hans Samsunspor fortsatte å plukke tre-poengere, med seier over bunnlaget Altinordu. Fofana startet kampen, men ble byttet ut etter 76 minutter. Samsunspor er i meget god form og har ikke tapt en ligakamp på 20 kamper og de har også vunnet 7 på rad uten å ha sluppet inn mål.

broken image

I Japan ble andre runde av gruppespillet i cupen spilt. I gruppe B finner vi både Tarik Elyounoussi og Marius Høibråten. Etter at lagene deres møttes i første runde i en kamp som endte 0-0, hadde seier gjort seg godt for begge lag. Marius Høibråten satt hele kampen på benken, men var vitne til en ny uavgjort da Urawa Red Diamonds spilte 1-1 mot Shimizu S-Pulse. Uavgjort ble det også i kampen mellom Shonan Bellmare og Kawasaki Frontale. Elyounoussi startet kampen, men ble byttet ut etter 77 minutter.