Utkikksposten - uke 36

Landslagspause a?

· lsk,Utkikksposten,patrickween

Landslagspause og ikke all verden å rapportere om tenker kanskje du, men neida - det er tvert imot. For der hvor jeg normalt sett forteller deg om gamle helter og spillere på utlån kan vi altså denne gangen også fortelle om hvordan våre spillere gjør det på sine respektive landslag. Du får vente litt på det, for vi starter med det som skjedde før klubbene sendte sine spillere ut på vift, og ser hvordan det gikk.

Vi hadde jo en periode en drøss av spillere på utlån i OBOS, men nå er vi altså nede i to mann etter at Emil Ødegaard ble solgt og Magnus Knudsen kalt tilbake til tjeneste for Sportsklubben. For Erik Tobias Sandberg sin del så befinner han seg fortsatt på utlån, og den siste opplevelsen for Jerv før han reiste på landslagssamling var en skikkelig triller av en fotballkamp da Fredrikstad ble beseiret på hjemmebane med 3-2. Vår mann fikk spille hele kampen, og var tidvis svært god i et intenst og spennende oppgjør på Levermyr. Jerv inntok med dette andreplass på tabellen, fire poeng bak Hamarkameratene som fortsetter å imponere. Aleksander Melgalvis og hans venner skaffet seg en luke på 6 poeng ned til kvalikplassene med en 3-2 seier over SED på hjemmebane. Alexander Hrcka Sannes var ikke i troppen da Strømmen tapte 2-1 borte mot Åsane. Strømmen ligger nå sist i OBOS-ligaen, og har scoret 12 mål på sine 16 kamper. Det er drita dårlig, rett og slett.

I PostNord-ligaen har det ikke blitt spilletid på verken Uranik Seferi eller Shahram Jabari siden sist, førstnevnte primært grunnet landslagsopphold, sistnevnte fordi han altså er skadet. 

Så tar vi en tur til landslagene, der det har vært meget god representasjon fra våre unge håpefulle. Dessverre ble jo Mads Hedenstad Christiansen frarøvet muligheten til å få spilletid grunnet skade, men det antar jeg at de fleste har fått med seg. Det er dog mulig at ikke alle har fått med seg hvordan det gikk med alle de andre, så vi tar en gjennomgang!

G16-landslaget har spilt Syrenka Cup, og innslag fra LSK i troppen har vært Maximilian Balatoni og Leandro Elvestad Neto. Sistnevnte ble kalt sent inn grunnet et forfall, men skulle allikevel få bra med spilletid. I den første kampen tapte våre unge 2-0 mot Nederland, og begge våre gutter fikk de siste 6 minuttene som innbyttere. I kamp to ble Moldova slått 2-1, Balatoni spilte hele kampen og Neto de siste 20 som innbytter, og i kamp tre slo Norge Romania 2-0. Her ble Balatoni sittende hele kampen på benken mens Neto fikk de siste 10 minuttene som innbytter. 

broken image

Henrik Skogvold. Foto: Saglien Media.

G17-landslaget dro til Sverige for å spille en firenasjonersturnering mot Danmark og enten Sverige eller Belgia, der turneringen var satt opp i cupformat som ville gi 2 kamper totalt. I den første kampen møtte Norge Danmark, og etter en svært, svært dramatisk straffesparkkonkurranse med en spiss i mål gikk Norge seirende ut av kampen med 6-5. Henrik Skogvold startet kampen og fikk 70 minutter på banen, mens Dylan Ryan Murugesappilai fikk de siste 20 minuttene som innbytter. I og med at man vant den kampen møtte man Belgia (som da altså slo Sverige) i finalen, og i en kamp der Murugesappilai fikk 90 minutter og Skogvold de siste 27 minuttene som innbytter endte Norge opp med å vinne 7-5 på straffer etter at det sto 2-2 etter ordinær tid. Vellykket opphold for våre to, og bra med minutter i beina for begge. 

G18-landslaget har hatt samling i Viken/Stor-Viken/Østfold (alt avhengig av hvordan man ser på det), og her var Uranik Seferi involvert. Det må antas at det ble en blandet opplevelse for vår mann, for etter å ha slått Polen 2-1 i den første kampen ble G18-landslaget fullstendig maltraktert av Danmark som ikke ga seg før det sto 6-1 på måltavla i den andre. Vår mann spilte 90 minutter mot Polen, men måtte nøye seg med 63 minutter mot våre naboer i sør. Sikkert like greit, resultatet tatt i betraktning, å få litt tid på benken på slutten. Det mest interessante her er kanskje at Seferi opererte som en slags ultraoffensiv høyreback i en forsvarsfirer, det er en rolle jeg ikke akkurat hadde sett for meg at han skulle bekle. 

G19 er en historie i seg selv, for veldig mange på det landslaget er langt eldre enn 19 år. Hvorfor de hadde fått dispensasjon til å spille med en haug av overårige i dobbeltlandskampen mot Frankrike har jeg egentlig aldri lykkes i å finne ut av, men i alle tilfeller - slik var det altså. Her var det fem LSK-spillere i troppen, Eskil Edh, Erik Tobias Sandberg, Alexander Sannes, Josef Baccay og Magnus Knudsen var alle med til stor-Paris for å spille fotball. Den første kampen endte 0-0, og her var Edh, Sandberg (K) og Sannes i startelleveren. De to førstnevnte spilte hele kampen, Sannes 65 minutter. Baccay og Knudsen kom innpå etter henholdsvis 65 og 77 minutter og fullførte kampen. I den andre kampen spilte Sandberg (K), Baccay og Knudsen hele kampen, mens Sannes og Edh ikke var involvert. Kampen endte med 2-1 seier til Norge, og vi tar med at Lasse Nordås, som alle selvsagt vet at tidligere har spilt for LSK, scoret seiersmålet. 

Så er det Kaan Kairinen da, som altså representerer LSK på et A-landslag. Det er alltid enormt, og for en nasjon som altså så sent som i sommer spilte EM så er det enda større. Kairinen fikk 90 minutter i treningskampen mot Wales som endte 0-0, og fikk 12 minutter som innbytter i VM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan noen dager senere, da han var med på å sikre en 1-0 seier. I Finlands siste kamp sto Frankrike på motsatt banehalvdel. Vår mann måtte igjen finne seg (jada, jada) i å starte kampen på benken, men kom inn med 17 minutter igjen av ordinær tid på stillingen 2-0 til Frankrike. Det ble også sluttresultatet, så Kaan holdt Pogba og alle de andre stjernene i sjakk, han - og spilte altså uavgjort. Rett og slett, helt alene. Det er i alle fall sånn jeg velger å se på det.

OK, ellers da? Tja, vi kan jo ta med at på Deadline Day så ble det et klubbytte for Ruben Gabrielsen, da han ble sendt på lån fra Toulouse til FC København. Den franske klubben, som jo har åpnet strålende i Ligue 2, har ekstreme økonomiske problemer og trengte rett og slett å spare litt lønnsutgifter. Løsningen ble altså å sende kapteinen sin til Danmark. 

Visste du at: Isak Scheel har gjort comeback! Åtte år etter at han sluttet i LSK for å ta fatt på studier har Oslo-gutten gjort comeback for Ready. Han har foreløpig spilt for Ready 2 (4. divisjon) og Ready 3 (7. divisjon), og står bokført med 4 kamper totalt så langt. Det blir jo spennende å se om han nøyer seg med det, eller om han har ambisjoner om også å representere Ready sitt a-lag som holder til i 3. divisjon. Det er jo verdt å merke seg at Scheel faktisk ikke er mer enn 31 år gammel, og for folk som meg er det ungt. Svært ungt. 

broken image