Utkikksposten - uke 34

· Utkikksposten,patrickween,lsk

Vind er i vinden, si - men står lykken meg bi så kan det hende jeg greier å få skrevet dette før strøm og alt ryker i hjemmet. Godt at jeg bor i en solid konstruksjon, det øker selvsagt muligheten for at det kan holde hele veien. Men nok om vær og, bokstavelig talt, vind - her er ukens utkikkspost.

Litt matcher i OBOS-ligaen siden sist, og for Erik Tobias Sandberg sin del ble det med 30 minutter som innbytter da Jerv slo Grorud 3-2 borte. Sandberg kom inn på stillingen 2-2 og man kan vel således si at han bidro til seieren, uten at rapportene fra kampen tyder på at han utmerka seg spesielt i den tida han var utpå matta. 

For Alexander Sannes fortsetter tiden i Strømmen å by på nedturer, spissen ble sittende på benken hele matchen da gråtrøyene spilte 0-0 hjemme mot Aalesund. Resultatet er sterkt for Strømmen det, men de trenger alle poengene de kan få, og da er det ikke et godt tegn når du som spiss blir sittende på benken i jakta på et seiersmål. Det skal sies at kampen var ordentlig tam, det skjedde svært lite gjennom 90 minutter, og det er skuffende at AAFK med sitt arsenal av gode OBOS-spillere ikke klarer å slå lag som Strømmen. 

Dette åpner jo for lag som HamKam og Fredrikstad, og der AAFK sviktet vant begge de to opprykkskandidatene med 4 mål i sine kamper. Aleksander Melgalvis hadde en svært god kamp i en svært innholdsrik og spesiell affære på Extra Arena da Ranheim måtte strekke våpen, og Henrik Kjelsrud Johansen markerte sin tilbakekomst etter skade med å sette to mål og levere en målgivende pasning da Fredrikstad slo Blink 5-1 på hjemmebane. 

broken image

Uranik Seferi i trening for LSK. Dulsrud Foto.

Det ryktes at skaden til Shahram Jabari er mer alvorlig enn først antatt, og skal jeg tro kildene mine kan det være at hele resten av sesongen går fløyten. Det er selvsagt trist for unggutten, men lite å gjøre annet enn å kjempe på for å komme seg raskest mulig tilbake på banen. Uranik Seferi fikk de siste 25 minuttene på banen da Skeid slo Vard med 5-0 på Nordre Åsen, og har altså foreløpig fått én kamp fra start og to som innbytter i de tre kampene han har vært tilgjengelig for Oslo-laget.

Bonke Innocent skal spille Champions League, etter at Malmö FF klarte brasene i Bulgaria og kvalifiserte seg gjennom å slå ut Ludogorets. Jeg er såpass kynisk at jeg håper vi har en feit videresalgsklausul på ham (jeg aner altså ikke), og at han gjør det så godt at en eller annen klubb blar opp en avsindig sum for ham. Utstillingsvinduet er det i alle fall ingenting i veien med. 

Ruben Gabrielsen og Toulouse har fått en fin start på sesongen, og leder Ligue II etter å ha samlet sammen 13 poeng på sesongen første 5 kamper. Gabrielsen er klink i startoppstillinga, og presterer fryktelig godt. Ble jo også tatt ut på landslaget. det er på sin plass med en gratulasjon!

Malaury Martin fylte nylig år, og nå har han også funnet seg ny klubb. Franskmannen skrev denne uka under for den italienske Serie D-klubben Casale FBC, som forrige sesong endte på en 12. plass i sin avdeling på nivå 4. Det skal nok bli vanskelig å følge intenst med på Martin fremover, men hyggelig for ham at han stadig skal spille ball. 

Apropos eks-LSK'ere på flyttefot - Chigozie Udoji skifter i følge Transfermarkt ut Enosis Neon Paralimni med spill i Achyronas Liopetri FC kommende sesong. For de som nå klør seg i hodet og lurer på hvor i all verden dette er, så er det altså på Kypros. Nærmere bestemt nivå 2 på Kypros, og sesongen der starter kommende helg. 

Visste du at: Grorud har tre tidligere LSK-spillere i sin tropp? I likhet med keeperne Mats Viken og Vegard Storsve har også den meget spennende midtbanespilleren Omar Bully Drammeh en fortid i ungdomsavdelingen til LSK. Unggutten spilte for G16-laget vårt i 2018, og er etter en lengre skadeperiode tilbake i spill for Grorud. Følg med på ham, han har litt x-faktor ved seg. 

broken image