Utkikksposten - uke 33

· Utkikksposten,lsk,patrickween

Så var altså sommerferien over, og med den starter også den internasjonale fotballen. Plutselig ble det svært mye å holde styr på, og man må begynne å være litt selektiv igjen hva gjelder innhold i denne spalta. Hyggelig det, og vesentlig enklere enn det motsatte, selv om Google får kjørt seg. Godt det er bredbånd og fiber som gjelder, og ikke ISDN og WAP. For de som vet hva det er.

Nærest er kjærest tror jeg noen engang har sagt, hvis ikke så ble jeg akkurat nå førstemann, og vi starter derfor innenlands og på nivå 3 der Uranik Seferi har fått sine første minutter for Skeid etter at utlånet dit ble formalisert. Dessverre for Oslo-klubben har det blitt 0 poeng på de to kampene Seferi har vært involvert i, først tapte de 2-3 hjemme mot Egersund i en kamp der vår mann fikk 27 minutter som innbytter før de tapte 0-1 borte mot Odd2. I sistnevnte kamp fikk Seferi starte, men ble byttet ut snaue halvtimen før slutt. Ellers i PostNord skal det nevnes at Shahram Jabari etter sigende skal ha gjennomgått en menisk-operasjon, og det er uvisst når han er tilbake på banen for Notodden. 

Over til nivå 2, der Erik Tobias Sandberg og Jerv tapte toppkampen mot HamKam med 0-2 på Levermyr. Sandberg spilte hele kampen for Grimstad-laget i kampen som ble eid av Aleksander Melgalvis som ikke bare sendte bortelaget i ledelsen tidlig i kampen med et hodestøt, han la også innlegget som førte til 0-2. I og med at mange av de andre topplagene ikke klarte å vinne økte HamKam forspranget sitt i toppen av tabellen, og ser akkurat nå ut til å holde stø kurs mot Eliteserien. Det må sies å være svært imponerende av grønntrøyene, som vel ikke akkurat var tippa helt i toppen av ligaen før sesongen. Vi heier vi, for en tur til Hamar neste år hadde vært aldeles nydelig. 

Strømmen greide for en gangs skyld å score mer enn et mål, men det hjalp lite da motstanderen scoret enda flere, og gråtrøyene reiste derfor hjem fra Sandnes med et 2-3 tap som fasit. Alexander Sannes fikk de siste 20 minuttene for bortelaget, uten at han klarte å utmerke seg spesielt. Det lugger fortsatt for unggutten, dessverre. 

Internasjonalt nå, og det lyktes dessverre ikke for Breidablik med Vilhjalmsson og Margeirsson på laget å ta seg videre i Conference League. Aberdeen vant det andre oppgjøret 2-1, og tok seg dermed videre. 

broken image

Vilhjalmsson vs Margeirsson, fra tiden de spilte i hver sin klubb. Foto: Breidablikk.

Ellers i Europacupkvalifiseringene tok Henning Berg sitt Omonia seg videre til play-off til Europa League etter straffekonkurranse mot Matvei Igonen sitt Flora Tallinn. Sistnevnte skal nå forsøke seg mot Shamrock Rovers i et forsøk på å nå Conference League i stedet. Det er ikke alltid helt enkelt å henge med, for Flora starta altså med å spille kvalifisering til Champions League, der de røyk mot Legia Warszawa, spilte så kvalifisering til Europa League, der de altså røyk mot Omonia, og nå skal de spille kvalifisering til Conference League mot Shamrock Rovers. Paracet, takk.  

Malmö FF, rett nok med Bonke Innocent suspendert etter et rødt kort mot Rangers i forrige kvalifiseringsrunde, er på full vei inn i Champions League sitt gruppespill etter at de slo Ludogorets 2-0 på hjemmebane. Ettmålstap eller bedre i returoppgjøret neste uke, og vi har et svensk lag i gruppespillet i CL. Apropos Bonke, 4 gule og 1 rødt kort på 6 kvalifiseringskamper har vår gamle midtbanekriger samlet sammen. Det er jo lett gjenkjennelig, det.

Marko Maric har startet samtlige 20 kamper for Houston Dynamo i MLS denne sesongen, men laget er inne i en fæl, fæl rekke. 13 kamper på rad uten seier er jo skrekkelig, men Maric leverer åpenbart ganske bra siden plassen åpenbart ikke er trua. Halvannet baklengsmål i snitt, og en redningsprosent på snaue 67 er dog ikke veldig overbevisende, uten at det forteller all verden om prestasjonene. 

I Danmark har nyopprykkede Silkeborg bestemt seg for å være verdens beste defensive lag, og Tobias Salquist har spilt samtlige minutter i en sesong der laget på de første 5 kampene i Superligaen har sluppet inn 2 mål og står med 1-4-0 som fasit. Laget spilte 0-0 i de tre første kampene, blant annet i Parken mot FCK, og har åpenbart bestemt seg for at forsvar er det beste angrep. 

Tror dere at tyrkiske medier er til å stole på? Nei, tenkte meg det - for det ble altså ikke fornyet kontrakt for Moryke Fofana i Malatyaspor, det blei heller en tur til Samsunspor på nivå 2. I følge Transfermarkt (noe mer troverdig enn ymse tyrkiske nettsider, antakelig) har ivorianeren skrevet under en kontrakt gjeldende for inneværende sesong for klubben fra det nordlige Tyrkia som i fjor endte på 3. plass i TFF First League, men røyk i kvaliken til Süper Lig.

Visste du at: Henning Hauger, som spilte for oss i 2012 og trente med oss før fjorårssesongen, nå spiller i Bærum på nivå 3? Hauger skal spille på Kadettangen ut 2022, og har også fått jobb som sportslig leder for ungdomsavdelingen i klubben.

broken image