UKTIKKSPOSTEN UKE 27

· lsk,Utkikksposten,patrickween

Enkelte av oss er ikke veldig glad i sommervarmen når den er på sitt mest ekstreme, men sommeren er lett å være glad i uansett, rett og slett fordi den hjemlige fotballen vi er så enormt glade i ruller på. Så også siden sist, og det på et nivå som gjør det vanskelig å henge med. Vi gir det et forsøk, satser på at vi holder helt inn slik LSK gjorde mot Mjøndalen, og gir deg her det siste som har skjedd i verden, i alle fall det mest relevante. 

Blink har, etter vår anbefaling, tilsynelatende slutta å rullere på keeperne sine. Dette betyr at Emil Ødegaard for alvor kan skinne og vise hva han er god for, og den siste uka har han voktet målet i begge kampene laget har spilt. Først tapte Blink 1-0 på Jæren mot Bryne, uten at Ødegaard kunne lastes for målet, før de slo Grorud 2-0 på hjemmebane etter en straffedobbel fra Mats Lillebo. Kort fortalt betyr dette at Blink har sluppet inn kun ett mål på de tre siste kampene sine, alle med Ødegaard mellom stengene. For et lag som ligger helt sist på tabellen, og som slapp inn 18 mål på de 7 første kampene, er dette svært imponerende. Vårt råd til Blink er å beholde Ødegaard mellom stengene, det ser ut til å fungere godt.

Jerv fortsetter å imponere, har slutta å slippe inn mål, og har inntatt andreplass på tabellen. Sist uke ble det først 1-0 hjemme mot Sogndal i en kamp Erik Tobias Sandberg spilte de første 80 minuttene, før de slo Åsane med samme sifre på bortebane. I kampen på Myrdal mot de anerkjente martyrer fikk Sandberg de siste 10 minuttene som innbytter da Jerv skulle sikre seieren. Det er en bred stall i Grimstad nå, og Sandberg, som altså fikk en hodesmell for noen runder tilbake, har nå startet kun én av de siste tre kampene Jerv har spilt. Vi ser dog ingen grunn til at Sandberg ikke skal få mange minutter fremover, men det er naturlig at Arne Sandstø rullerer litt, han har fire svært kapable stoppere til sin disposisjon nå som Arrocha og Novak er tilbake fra skade. 

broken image

Magnus Knudsen. Foto: Ull/Kisa

Det har stoppa litt opp for Kisa etter tre strake seire, og hjemmetapet for Aalesund ble fulgt opp av 0-3 borte mot HamKam og 1-1 hjemme mot Ranheim sist uke for Jessheim-laget. Magnus Knudsen fortsetter dog å nyte stor tillit, og har fått 90 minutter i begge de to kampene som ble spilt. Kisa spiller litt annerledes under Legenden, og Knudsen er derfor noe mer involvert i de offensive. Det går rett og slett flere pasninger fremover enn på tvers, og det er å håpe at dette resulterer i litt målpoeng etterhvert. Uansett, det er nå spilt en tredjedel av OBOS-ligaen, og vår mann har startet samtlige kamper så langt. Det er vanvittig gledelig. 

Et lag med motsatt formkurve er Strømmen, for etter å ha starta sesongen med 0-2-3 står de nå med 2-3-0 de siste fem. Dog blinker det noen varsellamper her, for laget scorer fortsatt altfor lite mål. Gledelig for dem har de en svært stram defensiv, hvilket altså gir en målforskjell på 7-10 på 10 kamper. Det er ganske utrolig i en liga der det normalt sett renner inn mål. Men ok, hva med Alexander Hrcka Sannes? Dessverre for hans del fikk han ikke ta del i den flotte 2-1 seieren hjemme mot Start En Drøm, men han fikk 75 minutter på banen da gråtrøyene reiste hjem fra Saftbygda med ett poeng i bagasjen. Dette kunne fort blitt tre, for Sogndal utliknet i det 89. minutt. Litt opp og ned for Sannes så langt, og Strømmen er avhengige av at han setter i gang målproduksjonen rimelig raskt. 

I PostNord-ligaen så er det lite nytt å melde hva gjelder Apipon Tongnoy. 5 kamper er spilt for Skeid sin del, vår mann har fortsatt ikke vært med i troppen. Noe bedre går det for Shahram Jabari, som spilte 90 minutter da Notodden slo Odd2 på hjemmebane med 1-0 i helga som var. Dessverre for Jabari henta Notodden inn Fredrik Pedersen på lån fra Grorud før torsdagens oppgjør mot Kjelsås, og i oppgjøret som Notodden tapte 3-2 var Pedersen på plass fra start mens Jabari var verken å finne på banen eller benken. Nøyaktig hvor mye og hva man skal lese av dette er selvsagt for tidlig å si, det blir i alle fall interessant å se hva innlånet av Pedersen, som da altså i likhet med Jabari trives best som back, betyr for spilletiden til Jabari i tiden fremover. 

Vi tar ellers med fra den nasjonale scene at Nicolay Solberg bøtter inn mål for Fredrikstad i OBOS. 7 mål på 7 kamper for vår tidligere midtbanespiller gir en andreplass på toppscorerlista for gutten fra Tønsberg. Og så nevner vi at HamKam bare dundrer på, tidligere nevnt er det at de slo Kisa med 3-0, og sist slakta grønntrøyene Start En Drøm med 4-1 på Sør Arena og sendte med det sørlendingene ned på kvalikplass. Altså, kvalikplass til nedrykk, ikke opprykk. En som nøyt det var Alexander Melgalvis, sjekk Twitter for mer info.

Det skjer altså ikke all verden internasjonalt, det må innrømmes, men vi tar med litt vi fant i diverse aviser i vår søken etter nyheter. Og vi starter med en gledelig nyhet, Anthony Ujah er nemlig tilbake i trening for Union Berlin. Nigerianeren har vært ute med skade i ett år, men nå har veien tilbake begynt. Oliver Ruhnert, sportsdirektør i Union, forteller at selv om det er tidlig ser det bra ut, og han har gitt et solid inntrykk så langt. La oss håpe Ujah banker inn noen mål i Bundesliga neste sesong. 

Tarik Elyounoussi åpnet endelig målkontoen for sesongen, men Shonan Bellmare tapte uansett 1-3 mot Vissel Kobe i J-League og ligger et stykke ned på tabellen. Elyounoussi har så vidt vi vet slitt med skade, men er altså nå i gang igjen for klubben fra Hiratsuka. 

Vi tar også med oss at Valur sikra seg et svært godt utgangspunkt i kvalifiseringen til Champions League da de scoret to mål helt på tampen i bortekampen mot Dinamo Zagreb og dermed begrenset tapet til 3-2. Tryggvi Hrafn Haraldsson og Arnor Smarason satt begge på benken hele kampen, men i og med at de er på vei tilbake fra skade kan vi forvente at de vil spille større roller for laget framover, og kanskje allerede i returoppgjøret mot Dinamo som spilles på Hlíðarendi førstkommende tirsdag. 

Visste du at: Martin Falkeborn, som vel huskes best for å ha forsøkt å filme seg til ikke mindre enn to straffespark i cupkampen mot Aurskog/Høland i 2016, nå spiller for Brommapojkarna på nivå 3 i Sverige? BP gjør det knallbra, er ubeseira på de 14 kampene som er spilt og er på vei i full fart mot Superettan. Sist ble Gefle slått 1-0 på bortebane, og Falkeborn ble matchvinner. Trener for Brommapojkarna er for øvrig Christer Mattiasson, best husket for å være elendig for Sportsklubben i 2001, hvilket i seg sjøl er en prestasjon da alle andre presterte over evne. 

broken image