UTKIKKSPOSTEN - UKE 25

Uke femogtjue a?

· lsk,Utkikksposten,patrickween

OK, så lovte jeg i episode 60 av Harde Mottak at jeg skulle komme med denne spalta på onsdag kveld - men dessverre ble det altså ikke noe av. Jeg har lite å si til mitt forsvar, og satser på at ventetida ikke ble altfor grusom. Med det sagt - det skjer ting. Mye, og særlig i den norske fotballen. En rekker knapt å avslutte en serierunde før den neste starter, og det gjør selvsagt at vi har relativt mye å fortelle om.

 

La oss starte, som vanlig, på nivå 2 i Norge der vi har flere på utlån til diverse klubber - deriblant Alexander Hrcka Sannes som etter et langt skadeopphold endelig spiller fotball igjen. I løpet av den siste uka har han startet 2 kamper for Strømmen, først fikk han 86 minutter i 1-0 seieren hjemme mot Åsane, før han fikk drøye 70 minutter på banen da han og lagkameratene reiste til Grimstad for å møte Jerv i en kamp som endte 1-1. Sannes legger ned en voldsom innsats på topp, og får ros for det, men målpoengene uteblir foreløpig. Vi får satse på at unggutten får fart på produksjonen, også for Strømmen sin del, for de 2 målene som har kommet med ham på banen i de to ovennevnte kampene utgjør 2/3 av det totale antall mål Strømmen har scoret i år. 3 mål på 7 kamper skremmer som kjent ikke vettet av noen, og at det laget der skriker etter en effektiv spiss er på det rene. 

broken image

Sandberg har hatt en bra start på sesonngen. Foto: Jerv / Victoria Nikolaisen.

Jerv er allerede nevnt, og der spiller som kjent Erik Tobias Sandberg som har hatt en bra start på sesongen. Mot Raufoss på Nammo gikk det dog skeis, ikke bare for Sandberg men for hele Jerv, da de tapte hele 3-0 i en kamp vår mann fikk 83 minutter på banen. Kampen mot Strømmen endte som kjent 1-1, og her utliknet Strømmen etter at Sandberg hadde forlatt banen med en hodesmell etter 43 minutter. Vi veit ikke hvordan det har gått med Sandberg, og kan kun håpe at det ikke er alvorlig, det siste han trenger nå er nok en lang periode på sidelinjen med skade. 

Vi lever som de fleste har fått med seg i en spesiell tid, men for noen er ting mer merkelig, annerledes, utfordrende og spesielt enn for andre. Og da særlig for Ull/Kisa, som altså var gjennom en såpeopera uten like i forkant av kampen mot Start. Denne såpeoperaen fikk dere garantert med dere, og dere fikk også med dere at enden på visa ble at Kisa slo både Start og Fredrikstad i etterkant av dramaet, i to kamper som altså var så dramatiske at det egentlig er vanskelig å beskrive. Magnus Knudsen startet begge kampene, spilte hele kampen mot Start, men befant seg altså på benken i de sinnssyke sluttminuttene mot Fredrikstad etter å ha blitt bytta ut med snaue 5 minutter igjen av kampen. Vår mann klarte seg svært godt i begge kampene, skaffet straffesparket mot FFK som ga 1-1, og fortsetter å være en nøkkelspiller for laget fra Jessheim. Er så god nå at jeg allerede gleder meg til å se ham kjempe seg inn på vårt lag i 2022 - jeg stikker hodet frem og melder at han blir en åpenbaring også i Eliteserien når den tid kommer. Så koster vi på oss en gratulasjon til Legenden Arild Gilbert Sundgot, som altså midlertidig har tatt over ansvaret for Kisa, og nevner også at Henrik Kristiansen scora et svært vakkert mål i den siste av kampene og også endte på rundens lag. 

Blink fortsetter å tape på nivå 2, og etter 1-2 tapet mot Ulf ble Emil Ødegaard satt ut av laget til kampen mot Aalesund, uten at det hjalp særlig. Blink fikk fem i sekken, klarte kun å score ett sjøl, og utifra høydepunktene å dømme så vil det overraske meg veldig om ikke vår mann er tilbake i målet i neste kamp mot Ranheim. Det hans erstatter viste mot Aalesund var slettes ikke imponerende, og selv om Blink hittil har valgt å rullere på de to keeperne så bør Ødegaard snart vinne den kampen om plassen permanent. Han har klart seg bra, og langt bedre enn konkurrent Sandberg. Apropos Aalesund - Simen Rafn og Kristoffer Ødemarksbakken fikk begge plass på rundens lag i OBOS-ligaen, sistnevnte etter ett mål og en assist i overkjøringa av Blink, og også Torbjørn Kallevåg tegnet seg på scoringslista i den kampen. En god dag på jobben for alle tre, med andre ord. 

Nivå 3 er også i gang nå, uten at det er mye å skrive om fra den ligaen av den grunn. Apipon Tongnoy var ikke i troppen da Skeid åpnet med et 1-2 tap hjemme for Arendal, og Shahram Jabari satt hele kampen på benken da Notodden slo Levanger 4-2 på bortebane. Det er å håpe at det bedrer seg utover, særlig Jabari bør ha gode muligheter for spilletid rimelig raskt. 

Internasjonalt nå, og Jo Coppens har funnet seg ny klubb i Tyskland. Den belgiske sisteskansen skal kommende sesong representere Mamadou Diallo sin gamle klubb, nemlig MSV Duisburg som holder til i 3. Liga i Tyskland. MSV Duisburg har jeg sett live (selvskryt) og det er en ganske kul klubb med en flott arena som tar over 30.000 tilskuere. En underpresterende klubb med forutsetninger for å spille høyere i ligasystemet, la oss håpe Coppens kan føre klubben oppover. 

Det er nå bestemt at Bassel Jradi skal spille for Apollon Limassol kommende sesong - Transfermarkt melder at han slutter seg til den kypriotiske klubben som ble nummer 2 på øverste nivå forrige sesong den 1. juli. Samme nettside bekrefter også at Joonas Tamm skifter klubb i Ukraina, og som vi tidligere har spekulert i her i Utkikksposten så går nå ferden videre til Vorskla Poltava nordøst i det gedigne landet. 

Visste du at: Arnold Origi er tilbake i norsk fotball? Målvakta har vendt nesa vestover, og spiller nå for Hødd på nivå 3. I helgens serieåpning måtte kenyaneren finne seg i å varme benken da trener Kevin Knappen foretrakk Marco Priis Jörgensen i mål, men ingen blir vel overraska om Origi kjemper seg inn på laget rimelig raskt. Jörgensen og Origi som målvaktsduo på nivå 3 må forresten sies å være rimelig sterkt, duoen har til sammen 268 kamper på de to øverste nivåene i Norge. 

broken image