UTKIKKSPOSTEN - UKE 24

· lsk,Utkikksposten,patrickween

Etter et lite opphold i seriespillet i våre to øverste divisjoner så rullet seriefotballen igjen i helga. Godt var det, også for oss LSK-supportere, og fint også at allerede kommende helg så starter også nivå 3 opp med fotball. Godt fordi vi har folk på utlån, og godt fordi det er enda en bekreftelse på at vi nærmer oss normaltilstand i samfunnet. Men nok om det, dette er tross alt ikke en spalte om Corona, la oss se hvordan det har gått med de vi liker og som ikke akkurat nå representerer Lillestrøm Sportsklubb.

La oss starte på Jessheim da, der Magnus Knudsen og Ull/Kisa endelig kunne innkassere årets første seier da de slo Emil Ødegaard og Blink med 4-1 på hjemmebane. Førstnevnte var god, faktisk meget god - så god at han endte på rundens lag for andre gang i år. Styrte midtbanen godt, og leverte flere gode pasninger og øvrige aksjoner i løpet av 90 minutter, inkludert en assist på 3-1 målet som på mange måter avgjorde kampen. Vi tar med at Mikkel Rakneberg, som viste seg frem på positiv måte i treningskampene før fjorårsesongen for Sportsklubben, scoret sitt første offisielle seniormål da han omsatte et straffespark i mål. 

Erik Tobias Sandberg spilte hele kampen for Jerv da de snudde 0-1 til 2-1 med 10 mann på banen i hjemmekampen på Levermyr mot nyopprykkede Bryne. En sterk prestasjon det, og vår mann får solide skussmål i etterkant. Det som er ekstra gledelig er at han beholdt plassen også nå som de to stopperne som har vært ute med skade var tilbake, det er å håpe at det fortsetter også i tiden fremover. Økt konkurranse vil forhåpentligvis bare skjerpe Sandberg enda mer. 

Skeid fortsetter, sin vane tro, med å spille flere kamper på kort tid - denne gangen til alt overmål to kamper på samme dag. Mot Turn startet Apipon Tongnoy i en kamp Skeid vant 2-1. Skeid serieåpner kommende helg mot Arendal, det blir spennende å se om Tongnoy får spille - redaksjonen tror han i beste fall starter på benken. Spilletid ble det ikke på Shahram Jabari i Notodden sin generalprøve mot Bærum. Nøyaktig hvorfor backen ikke var på banen i 3-0 seieren vites ikke, og det er ganske overraskende med tanke på spilletid i oppkjøringen frem til det. NFK reiser til Levanger til helga for å spille tellende kamp, vi får håpe unggutten er med igjen da.

Vi nevner også, siden vi først var så godt i gang med norsk fotball, at både Kristoffer Ødemarksbakken og Nicolay Solberg scora i oppgjøret mellom Aalesund og Fredrikstad som endte 1-1, og at Aleksander Melgalvis leverte en aldeles strålende assist da Kamma slo Strømmen 2-0 på Briskeby. Alexander Sannes var dessverre ikke med i troppen til Strømmen i den kampen, men etter hva vi får beskjed om er han meldt klar til kampen mot Åsane førstkommende fredag. 

Internasjonalt nå, og ifølge normalt troverdige Transfermarkt skal Michal Skoda, som vi jo fortalte at viste fin målform for Mlada Boleslav mot slutten av forrige sesong, visstnok spille for Ceske Budejovice fra og med neste sesong. Undertegnede har faktisk spilt mot Ceske Budejovice en gang, i Norway Cup på midten av 90-tallet. Det ble et helvete etter kampen, for å si det mildt, da vi etter en 0-0 kamp gikk videre på myntkast. Det var ikke alle tsjekkerne som syns det var en fair måte å avgjøre avansementet på, hvilket jo på mange måter er forståelig, uten at vi brydde oss all verden om akkurat det. 

Hva gjelder våre øvrige tidligere spillere som per nå tjener til livets opphold utafor norges grenser er det strengt tatt lite å rapportere om. De aller fleste ligaene i Europa har opphold nå, og de som spiller i ligaer utafor Europa har ikke utmerket seg i særlig grad den siste tida. Rykter fins dog alltid, og særlig tyrkiske aviser og nettsider er ivrige på å presentere mer eller mindre håndfast annenhåndsinformasjon, blant annet kunne vi jo lese at såvel Trabzonspor som Basaksehir skal jo ønske seg Kaan Kairinen, og Moryke Fofana - som jo spiller i Tyrkia - er meldt klar for en 6-7 klubber allerede, uten at noe tilsynelatende har materialisert seg.

broken image

Visste du at: Michael Mifsud stadig er aktiv, og at han nå spiller for Mosta i hjemlandet? I dette intervjuet med en noe tvilsom tittel forteller han blant annet litt om tiden sin i Sportsklubben, og han bekrefter samtidig at han tar en sesong til. 40 år er tross alt ingen alder. 

broken image