UTKIKKSPOSTEN - Uke 22

· Utkikksposten,lsk,patrickween

Det har vært ny runde i OBOS, PostNord-lagene har fått startet med treningskamper og internasjonalt skjer det spennende ting med våre gamle helter. Joda, det er ting å ta tak i denne uka også, vi gir deg alt du trenger og ikke trenger å vite her og nå.

Det har, enkelt og greit, vært ei blytung uke for våre spillere på utlån som er i gang med seriespill. Emil Ødegaard fikk igjen vokte buret for Blink, men målvakten kunne dessverre ikke hindre at Åsane stakk av med alle tre poengene på MUS stadion i Stjørdal. Bortelaget tok med seg alle 3 poengene etter en scoring helt på tampen. Bedre gikk det ikke for Jerv og Erik Tobias Sandberg, de fikk rett og slett maling borte mot Fredrikstad og tapte til slutt hele 4-0. Sandberg fikk 88 minutter på matta, og fikk blant annet se Henrik Kjelsrud Johansen finne nettmaskene nok en gang. 

Elendig gikk det også for Ull/Kisa, og Magnus Knudsen benyttet samtlige 90 minutter mot Kåffa til å løpe etter ball, som de fleste andre lagkameratene hans også gjorde. Til slutt endte det 4-0 til Oslo-laget, i en kamp der også Stian Ringstad, Mikkel Rakneberg og Henrik Kristiansen fikk minutter for bortelaget. Blytungt for samtlige antakelig, og en fryktelig opptreden av Kisa i en kamp de ble fullstendig overkjørt i. Kisa ligger nå helt sist i OBOS, med Strømmen på plassen foran seg, til glede for noen og forargelse for andre. 

Som nevnt, PostNord-lagene er i gang med treningskamper, og 2 av våre er per nå på utlån i klubber tilhørende den ligaen. For Apipon Tongnoy og Skeid ble det 3-0 seier mot Bærum, vår mann spilte de første 45 i en kamp der alle målene kom etter pause. Shahram Jabari fikk 61 minutter for Notodden mot Kvik Halden i en kamp som endte 1-1. Begge lag skal i aksjon flere ganger i løpet av den kommende uka, vi oppdaterer selvsagt i neste utgave av Utkikksposten. 

Magnus Powell er tilbake i manesjen, nå som trener for 07 Vestur på Færøyene! Moro det, selv om det kanskje ikke var akkurat dette vi så for oss som neste destinasjon for vår gamle kriger. Vestur ligger på 9. plass (av 11) i den Færøyske ligaen med -26 i målforskjell. Noe å jobbe med for Powell, altså, i en liga vi tror er halvspilt. Det er lite info på annet enn Færøysk her, og det er en utfordring for de fleste av oss.

Jeg skreiv for en stund tilbake at Toulouse, der Ruben Gabrielsen er kaptein, kun var formaliteter unna opprykk til Ligue 1. Vel, det gikk ikke helt sånn. Etter et par uavgjort de siste 3 kampene så røyk det direkte opprykket, og laget endte etterhvert i kvalik mot Nantes. Det endte 2-2 sammenlagt, men Nantes holdt plassen på nivå 1 på bortemålsregelen. Ikke noe opprykk for Gabrielsen altså, så får vi se om han har vist nok i Toulouse til at han forlater nivå 2 for en klubb høyere opp i systemet i løpet av sommeren. 

Jeg veit at flere av dere har venta i spenning på hvordan det går med Tomas Malec sitt FK Senica i kampen om å beholde plassen på nivå 1 i Slovakia, og etter at de vant 2-1 på bortebane i den første kampen fulgte de opp med 1-1 i returoppgjøret. Malec scora selvsagt det målet også, og sto dermed for alle 3 målene til Senica i kvalifiseringen. 

Avslutningsvis tar vi med oss at også den tsjekkiske ligaen nå er ferdigspilt, og Malec sin gamle rekkekamerat Michal Skoda benytta de siste 3 serierundene til å sette fyr på ligaen. 4 mål på de 3 siste kampene for et Mlada Boleslav som endte på 11. plass av 18 lag lar seg høre, og totalt i år ble det 10 mål for vår gamle spiss. 

susAlex Dyer spiller for Wealdstone FC? Klubben hører til i engelsk Conference League, som da er nivået under League Two, og derfor ikke en del av det profesjonelle ligasystemet i England. Dyer var innom Al-Tadamon SC i Kuwait etter at han forlot Elfsborg, men har altså den siste tiden oppholdt seg i England. Kontrakten går ut inneværende måned, vi får se hvor han ender opp etter det.