Utkikksposten - Uke 21

· lsk,Utkikksposten,patrickween

Fotballen ruller for alvor her hjemme, og de fleste lag ser ut til å plukke litt poeng - med noen unntak. Gutta i den vidunderlig vakre og fantastiske OBOS-ligaen har sågar rukket å spille to serierunder siden sist, så å påstå at det hviles der er jo å dra det langt. Og vi har selvsagt hatt noen kjære i aksjon. 

La oss begynne med Emil Ødegaard, da - som endelig fikk spille kamp for Blink etter å ha varma benken de to første serierundene. Det skjedde på Levermyr, men dessverre for Skjetten-gutten på utlån så endte det med et 2-1 tap på ei mildt sagt våt matte. Såvidt jeg kunne se kunne unggutten gjøre lite med målene, og det meldes at han hadde en helt grei kamp mellom stengene. 

Tapet til Ødegaard betydde da nødvendigvis seier for Erik Tobias Sandberg, som fikk 90 minutter for Grimstadlaget på stopperplass. Det er selvfølgelig gledelig, men enda mer gledelig er det at han i kampen før mer eller mindre ble matchvinner for Jerv mot Start på Sør Arena, da han skalla inn 2-3 bak Jonas Deumeland i kampen som endte 2-4. Fasit for Sandberg etter 3 kamper i Grimstad er altså 270 minutter spilletid, én scoring og to seire og en uavgjort. Lite kan glede et hjerte mer enn det.

broken image

Magnus Knudsen mot Espen Garnås' Ull/Kisa i fjor. Nå har de byttet drakt. Foto: Fredrik Tyskeberget.

Litt tråere går det for Ull/Kisa der Magnus Knudsen er på utlån. Null poeng på de to siste kampene, etter hjemmetap mot Åsane og nederlag for Ulf i Sandnes. Knudsen selv virker dog helt klink på laget, og har så langt i sesongen spilt, i likhet med Sandberg, hvert eneste minutt. Positivt er det også at Kisa spiller ekstremt utviklende, hvilket garantert vil komme Sportsklubben til gode på sikt. 

Som tidligere nevnt har vi jo en del eks-spillere også i ligaen, og det som er verdt å nevne siden sist er i særdeleshet at Nicolay Solberg virkelig har funnet målformen på det nest øverste nivået. Mål i begge kampene siden sist, og dermed sterkt delaktig i at Fredrikstad topper OBOS-ligaen med 3 strake seire. I seieren over Sogndal scora til alt overmål Henrik Kjelsrud Johansen seiersmålet. I kampen der Fredrikstad faktisk spilte med 12 mann i en periode kom den avgjørende scoringen etter at skuddet til Johansen traff to Sogndal-spillere på sin vei til nettmaskene.

Som jeg spekulerte i forrige uke, er ikke Uwe Rösler trener for Fortuna Düsseldorf neste sesong. Etter siste serierunde offentliggjorde klubben at de velger en annen løsning, og Rösler er dermed på jobbjakt. Han har levert en ok prestasjon i Tyskland, men et nedrykk og en plassering et par hakk lavere enn hva kravet var på nivå 2 året etter var altså ikke nok til å få fornyet kontrakt. Hvor ferden går videre gjenstår å se, men Rösler bør ha ok kort på hånda.

I følge kroatiske medier har Bassel Jradi og Hajduk Split blitt enige om å avslutte samarbeidet. Veien går nå etter sigende til Apollon Limassol på Kypros, som ble nummer 2 bak Henning Berg sitt Omonia forrige sesong, men overgangen er ikke offisielt bekreftet enda. 

 

I følge ryktebørsen i Tyrkia ønsker nyopprykkede Giresunspor å signere Moryké Fofana fra Malatyaspor. Ivorianeren er på utgående kontrakt, men ser ut til å fortsette i Tyrkia. Det skal visst også være aktuelt å fortsette i nåværende klubb, og etter sigende er også Caykur Rizespor en mulig destinasjon. På flyttefot ser også Joonas Tamm ut til å være, estiske medier spekulerer i at hans nye klubb blir Poltava Vorskla. I så tilfelle fortsetter han altså da i Ukraina, midtstopperen spilte for Chernihiv Desna forrige sesong.

Vi tar med at i Slovakia så spiller man for tiden kvalikkamper mellom laget som endte nest sist i Superligaen og det laget som endte som nummer to på nivået under. I den første kampen mellom Senica og Banska Bystrica vant førstnevnte 2-1 på bortebane, og Tomas Malec scora begge målene. Vi skal selvsagt følge med tett på returoppgjøret og utløse den ekstreme spenningen i neste utgave av Utkikksposten. 

Visste du at: Daniel Fernandes, altså vår tidligere keeper, for tiden står i mål for Tarxien Rainbows på Malta? Den maltesiske ligaen ble avbrutt grunnet Covid-19 på et tidspunkt der Rainbows lå på nedrykksplass, og det gjenstår å se om de må ta turen ned til nivå 2 på middelhavsøya - akkurat nå ser det slik ut. 

broken image