UTKIKKSPOSTEN - uke 20

Gode tider på nivå 2!

· Utkikksposten,patrickween,lsk

Det gikk jo selvfølgelig som det måtte gå i helga, rett til helvete. Flaks for meg at denne spalten derfor handler om noe annet, for tross at vi ikke greide å prestere noe å være stolte av sjøl så har i det minste en del av våre tidligere helter levert godt for sine nåværende klubber, hvilket vi selvsagt skal vie litt oppmerksomhet. Noe må vi jo ha å glede oss over vi også. 

broken image

Uwe Rösler rykker ikke opp. Foto: Gareth Williams

Magnus Knudsen er jo alt annet enn en forhenværende spiller, og i helga leverte han til 7 på RB-børsen og kom på "Rundens lag" i OBOS da Kisa fikk med seg ett poeng i serieåpninga mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Kampen ble preget av et tidlig rødt kort til hjemmelaget, som allikevel unngikk tap da de scoret med kampens siste spark på ballen langt inne på overtiden. I tillegg til Knudsen startet også Henrik Kristiansen og Stian Ringstad kampen for Kisa, og Mikkel Rakneberg fikk sin debut da han kom inn som innbytter med en snau halvtime igjen av kampen.

I Grimstad fikk Erik Tobias Sandberg samtlige 90 minutter for Jerv da de spilte 1-1 mot KFUM Oslo på Levermyr. Sandberg skal etter rapportene ha hatt en bra kamp, hvilket er gledelig etter et så langt skadeavbrekk. Keivan Ghaedamini fikk for øvrig 90 minutter for bortelaget i en kamp hjemmelaget dominerte voldsomt. 

Ellers i OBOS så ble Kristoffer Ødemarksbakken svært avgjørende for AAFK i 2-1 seieren mot Bryne. Ikke bare ga han hjemmelaget ledelsen 1-0, han skaffet også straffesparket som ledet til seiersmålet. Simen Rafn fikk 90 minutter på venstre back, og Torbjørn Kallevåg kom inn etter halvspilt kamp for oransjetrøyene. Aleksander Melgalvis scoret det andre målet i HamKam sin 3-0 seier mot Blink, Mats Viken voktet Grorud sitt mål i bortetapet mot Ranheim og Sivert Westerlund debuterte på nivå 2 for Raufoss i uavgjortkampen på Strømmen. 

I tillegg nevner vi at Henrik Kjelsrud Johansen og Nicolay Solberg (innbytter) begge var på banen da Fredrikstad gledelig nok returnerte til toppfotballen i Norge med seier borte mot Åsane - og vi gratulerer Nikolas Walstad med debut i den øverste divisjonen. Backen fikk 90 minutter for Mjøndalen i den knusende 3-0 seieren over Sandefjord på bortebane.

Tobias Salquist, eller Frank Nielsen om du vil, rykket opp til Superligaen med sitt Silkeborg forrige uke. Salquist, som opprinnelig signerte for Hobro i fjor sommer, vendte tilbake til moderklubben i januar i år og har fått med seg 12 kamper og 1 mål for laget fra den overraskende kuperte byen midt på Jylland. Salquist har til alt overmål bursdag den dagen jeg skriver dette - vi gratulerer med såvel fødselsdag som opprykk!

Düsseldorf har 6-2-2 på de siste 10 i 2. Bundesliga, men opprykkstoget har dessverre gått for klubben fra Tysklands 7. største by. Det blir spennende å se hva det betyr for Uwe Rösler, som etter sigende er på utgående kontrakt. Lokale medier har tidligere meldt at han ikke vil få kontrakten sin forlenget med mindre klubben rykker opp, og da gjenstår det å se om den sterke avslutningen på sesongen er nok for vår tidligere helt, eller om han må på jobbjakt i nær fremtid. 

Visste du at: Stefan Gislason, som scoret to mål på 15 seriekamper for Sportsklubben i 2011, for tiden er trener for Søgne FK? Sørlandsklubben, som spiller i 4. divisjon, engasjerte islendingen på en 2-årskontrakt tidligere i år. 

broken image