Utkikksposten - uke 19

Velkommen til vår nye spalte

· Utkikksposten,patrickween

Kjære Mottaker, hjertelig velkommen til «Utkikkspostens» første utgave! I denne mer eller mindre ukentlige spalten skal vi holde deg oppdatert på hvordan det går med LSK-spillere som er på utlån, vi skal fortelle litt om hvordan det går med våre gamle helter som tjener til livets opphold andre steder enn i Sportsklubben - og vi skal etter hvert også skrive litt om gode prestasjoner blant klubbens yngre spillere samt oppdatere deg på hvordan det går med LSK2. De to siste punktene avhenger selvsagt av at man kommer i gang i de aldersbestemte klassene og i NT-ligaen - vi får håpe at det ikke blir altfor lenge til. Med det sagt, det blir naturlig nok ikke primærfokus på de som holder til i Eliteserien her, det antar vi nemlig at dere får med dere.

Det er jo heller ikke utenkelig at panelet biter seg merke i andre underfundige saker, men denne spalten skal for all del i all hovedsak dreie seg om Sportsklubben, og kanskje kan den være et lyspunkt selv når ting ikke går så bra for oss. Visste du for eksempel at det er hele 18 spillere i andre klubber i Eliteserien som har spilt for LSK, og at 16 av disse har Eliteseriekamper for klubben? Eller at 21 spillere i OBOS-ligaen har en fortid i eller er utlånt fra klubben vår? Faktisk er det også hele 38 spillere med offisielle kamper for LSK som i dag fortsatt er aktive utenfor Norges grenser. Det er med andre ord mer enn nok å ta tak i, selv om vi neppe kommer til å følge alle disse 77 spillerne like tett. Og ja, det holdt jeg på å glemme – det er jo en haug av spillere i på nivå 3 og nedover innenlands også, men disse har vi altså ikke talt med.

God lesing – vi håper du følger oss på veien!

Generalprøve for de fleste lagene i OBOS-ligaen i helga, med flere kjente i aksjon. Erik Tobias Sandberg har som de fleste kjenner til reist til Jerv på utlån, og i helgens kamp mot Strømsgodset spilte han samtlige 90 minutter for Grimstad-laget i en kamp som endte 2-2. Godt å se at Sandberg allerede får sjansen, det borger godt for fremtiden. På Raufoss tok hjemmelaget imot Ull/Kisa, og i en kamp som endte 2-1 fikk Magnus Knudsen samtlige 90 minutter sentralt i banen i tospann med Henrik Kristiansen. Stian Ringstad fikk også starte, og fikk 72 minutter på kanten. Vi merker oss også at tidligere LSK-junior Sivert Westerlund har gått til Raufoss foran årets sesong (fra Asker), og venstrebacken fikk hele matchen for hjemmelaget. Som om ikke 90 minutter var nok mellom Raufoss og Kisa valgte de å kjøre én omgang til med «reservene», og på de 45 minuttene klarte de to tidligere LSK-juniorene Sindre Rindal og Mikkel Rakneberg å score for Jessheimlaget. Den forkortede kampen endte 0-2.

På Fosshaugane Campus tapte Sogndal 0-1 for HamKam, og Aleksander Melgalvis fikk 90 minutter for bortelaget på høyre vingback i en 3-5-2. Simen Rafn, Kristoffer Ødemarksbakken og Torbjørn Kallevåg startet alle for Aalesund i hjemmekampen mot Åsane, sistnevnte måtte dessverre forlate banen allerede etter 33 minutter med en smell i 0-2 tapet. Skal man tro det som er blitt skrevet om kampen var særlig Simen Rafn toneangivende. Fredrikstad, som har hatt en helt fantastisk oppkjøring, runda av med 4-2 mot Grorud i Plankebyen. Nicolay Solberg sendte hjemmelaget i ledelsen, før han ble bytta mot Henrik Kjelsrud Johansen etter 45 minutter. Mats Viken voktet gjestenes mål.

Tidligere LSK-junior Keivan Ghaedamini startet for KFUM i generalprøven mot Strømmen, som Oslo-laget vant 2-1 på Strømmen Stadion. Clement Twizere og Lasse Nordås, også de tidligere tilhørende juniorstallen på Åråsen, fikk henholdsvis 12 og 15 minutter på banen.

broken image

Moryke Fofana i aksjon for Malatyaspor. Foto yenimalatyaspor.org.tr

Internasjonalt merker vi oss at Moryké Fofana scora ett mål for Malatyaspor i den tyrkiske superligaen. Fofana har vært litt inn og ut av laget i år, og er på utgående kontrakt. Ruben Gabrielsen sitt Toulouse kjemper hardt for opprykk til den øverste ligaen i Frankrike, og etter helgens seier er det bare syltynn teori som kan hindre at så skjer. Opprykk blir det definitivt ikke for Jo Coppens og Unterhaching, som tross seier mot Bayern II må ta den tunge veien ned i Regionalligaen. Coppens har stått samtlige 16 kamper som er spilt siden han debuterte for klubben 27. januar i år, men dessverre var ikke det nok til å redde Unterhaching. Vi tar også med at i USL Championship, som altså er nivå 2 i USA, så har Raphael Ayagwa (jepp, det er der han er) fått en glimrende start på sesongen med sitt Tulsa. 9 poeng på 3 kamper er fasiten så langt, og Ayagwa har startet alle tre kampene.   

Visste du at: Cyril Kali, nå 37 år, fortsatt spiller fotball? Kali er i den greske klubben Panserreikos, som hører til på nivå 3. Kali er nok best husket for sin heltemodige innsats på St. James Park i 2006, og endte totalt med 6 obligatoriske kamper for Sportsklubben. Bedre har det gått åpenbart gått på kontinentet.

broken image