Dette er Uranik Seferi

17-åringen har skrevet kontrakt ut 2023

· patrickween

Som Romerikes Blad erfarte tidligere denne uka var det kun snakk om et tidsspørsmål før Uranik Seferi signerte på kontrakten med Sportsklubben. Og i det Mottaket gikk i studio onsdag ettermiddag meldte samme avis at overgangen var klar, og at Seferi slutter seg til troppen ved årsskiftet.

Seferi sin bakgrunn er etterhvert kjent, og vi anbefaler i aller høyeste grad å lese hans historie i Romerikes Blad. Dette, sammen med hans klare blikk og tydelige språk i videointervjuer publisert de siste dagene vitner om at det er en reflektert og voksen ung mann vi har med å gjøre.

Seferi har i år, som 17-åring, etablert seg som fast innslag på et meget godt 2. divisjonslag i Halden. Han beskrives som moden og ansvarlig i spillestilen, og besitter meget gode individuelle ferdigheter. Videoer av ham viser en imponerende nærteknikk, gode avslutningsferdigheter, bra tempo og et godt blikk for spillet. Han trives nok aller best i en venstre kantrolle, der han ofte skjærer innover og avslutter med sitt høyre bein.

Det er ingen hemmelighet at Mottaket ser på dette som en enormt spennende tilvekst. Seferi er en ettertraktet ung mann, og klubber som IFK Göteborg, Sarpsborg, Viking og Stabæk har visstnok alle vært ute etter hans signatur. Vi er jo også glade i spillere som tør å vise ambisjoner, og unge Seferi har allerede varslet at han skal nå langt i karrieren - med Spania eller England som ønsket destinasjon på sikt.

Mottaket gleder seg allerede til å se Seferi i aksjon på Åråsen, og ser på signeringen som nok et tegn på den nye kursen som er satt i Sportsklubben. Vi er selvsagt også fornøyd med (igjen) å få bekreftet at vi i aller høyeste grad fortsatt er relevante i fotball-Norge - tross vår uønskede tilværelse i OBOS-ligaen.

Coverfoto: LSKs hjemmeside