Dette er Ulrik Mathisen

Via Skeid, VIF og Kjelsås til LSK

· patrickween

Planleggingen for 2021 er for alvor i gang i Sportsklubben, tross at det fremdeles er svært usikkert hvilken liga vi spiller i da. Torsdag denne uka ble det også endelig klart at Ulrik Mathisen også slutter seg til troppen fra 2021. Senest, får vi kanskje legge til - mer om det senere.

Mathisen kommer fra Kjelsås, der han har spilt de siste to sesongene. Etter å ha startet sin karriere i Skeid flyttet Mathisen seg etterhvert til vålerengens idrettsforening. Der spilte han for andrelaget til bydelslaget 2. divisjon, uten å få sjansen for førstelaget. Totalt har han over 80 kamper på nivå 3, og det i såpass ung alder.

Ulrik Mathisen er primært sentral midtbanespiller, og skal vi tro det som kommer frem fra klubben sin side er han først og fremst tiltenkt en rolle som indreløper i Sportsklubben. 21-åringen er dog anvendelig, og det er ikke utenkelig at han også kan vikariere i andre roller dersom dette skulle være nødvendig.

Gjennom erfaring og trening har Mathisen tatt steg i Kjelsås, og da særlig på det fysiske. Gutten har stor motor, flytter beina hurtig og har særlig utviklet duellspillet sitt gjennom de siste par sesongene. Han er ballsikker, har en bra pasningsfot og har god gjennombruddskraft samtidig som han er fotballsmart. Mathisen har på treningene denne uka vist nok til at både tilskuere og lagkamerater har blitt imponert over ferdighetene hans, hvilket gjør signeringen enda mer spennende.

I utgangspunktet skal Mathisen som sagt slutte seg til troppen fra januar av, men det sniker seg inn en liten tanke her om at han kan bli et innslag, i alle fall på treninger, også i tiden fremover. Sesongen til Kjelsås kan rett og slett være over førstkommende lørdag, og at det da ikke skal være hensiktsmessig at han heller trener med Sportsklubben enn med Kjelsås er vanskelig å forstå.

Mathisen er i en alder der han stadig er i utvikling, og som Lars Raastad så fint sa det i podcastepisoden "Vi heier for LSK" er det mange som tar de største og viktigste stegene i alderen 20-23 år. Det er der Mathisen er nå, og som alle andre håper Mottaket at dette også skal være realiteten i hans tilfelle. Vi ser frem til å se ham i aksjon for Sportsklubben.