dette er tobias svendsen

Fuglafamiliens nyeste medlem

· patrickween

Sportsklubben fortsetter å gjøre endringer i stallen, og i det som fra utsiden til forveksling likner på avtalen som ble gjort med Ull/Kisa der Garnås bytta klubb med Ødemarksbakken (selvsagt med unntak av den vesentlige forskjellen at Ødemarksbakken kun er på lån i sin tidligere klubb ut året) er det nå Hamarkameratene som har gått med på en "byttehandel". Moses skifter til grønt og hvitt (takk for innsatsen, synd det ikke fungerte), og motsatt vei reiser Tobias Svendsen, som slutter seg til klubben på en kontrakt med varighet ut 2023.

Tobias Hammer Svendsen er 21 år, yngre bror av Sander Svendsen, og kommer fra Molde. Allerede fra ung alder ble Svendsen regnet som et av de aller største talentene i landet, og både i Molde og for øvrig i det langstrakte land ble det stilt store forventninger til ham. Svendsen har i alle sine yngre år vært selvskreven på samtlige u-landslag fra 15-19, og fikk også én kamp for U-21 i 2018 som 19-åring. Totalt står han med ikke mindre enn 51 aldersbestemte landskamper.

Dessverre for Svendsen slo han aldri gjennom som forventet i moderklubben, tross debut for a-laget i Eliteserien som 16-åring i 2016. Det ble med 16 eliteseriekamper for Molde, før han i 2018 ble utlånt til Haugesund og plusset på med 8 kamper der. I 2019 var han utlånt til henholdsvis Nest/Sotra og Sandefjord, før han altså i år hittil har vært i HamKam.

I tidlige år opererte Svendsen ofte som en slags "6'er" på midtbanen, men de senere årene har han primært vært benyttet som innoverkant fra venstre og som "10'er" bak toppspissen. Antakelig kan han også løse en indreløperrolle uten større vansker, dersom det skulle bli behov for det.

I Tobias Svendsen har LSK skaffet seg en spiller med ferdigheter vi i Mottaket har etterlyst i lang tid. Han er en dribler som elsker å utfordre en mot en, og evner å gå begge veier med ballen hvilket gjør ham vanskelig å få tak på for backer og andre forsvarere. Svendsen er gjennombruddshissig, har bra teknikk og pasningsfot, og besitter stor fart. Litt leken i stilen, og skapende og kreativ på sitt beste.

Svendsen har på mange måter egentlig aldri landa helt på beina, men det skal sies at han i år har hatt et lite gjennombrudd og har vært særdeles toneangivende i HamKam så langt. Han uttaler selv at han ser frem til en mer forutsigbar fremtid der han kan etablere seg, og at det har vært vanskelig ikke å innfri de enorme forventningene som har blitt stilt til ham.

Skulle han nå gjøre det, er Mottaket overbeviste om at vi har skaffet oss en spiller vi skal få usedvanlig mye glede av. Den potensielle oppsiden her er nemlig veldig, veldig stor - og vi gleder oss til å se Svendsen ikle seg vår vakre uniform.

Velkommen, Tobias!

Foto: LSKs nettside