Før kampen: Sarpsborg08 16.05.23

Av Mikael Kinnestad

· MikaelKinnestad

Det er duket for 16. mai kamp hjemme på Åråsen. Lillestrøm tar imot Sarpsborg 08 til den nest viktigste kampen denne uken, men fortsatt en kamp vi burde ha ambisjoner om å ta alle tre poengene.

Lagnytt

Sarpsborg 08:

Sarpsborg har fått en brukbar start på sesongen og ligger på en 8. plass på tabellen. Med unntak av tapet i første serierunde hjemme mot Bodø/Glimt har de ikke tapt. Sarpsborg kommer fra en sterk hjemmeseier mot cupfinalist Brann i en kamp de ikke dominerte, men det har lite å si når man scorer flere mål.

I likhet med Odd møter vi et lag hvor det ikke scores veldig mange mål i kampene de spiller. Det er jo helt det motsatte av hva som var tilfellet i fjor hvor det ble scoret mål begge veier for gøy.

Han som var spådd og være den neste Diatta i Christopher Bonsu Baah har fortsatt til gode å få målpoeng denne sesongen. Selv om målpoeng fangsten har gått trått så har han vært et uromoment i kampene og vært nære mange ganger.

Ny signeringene i Lundqvist og Andersen har levert greit så langt i sesongen. Svenske Lundquist som har i underkant av 100 kamper i Eredivisie har måtte spilt spiss i en del av kampene så langt uten at det har ført til et eneste mål. Andersen ble utvist i førsteserierunde mot Glimt, men vært god de to siste kampene mot Haugesund og Brann.

Lillestrøm:

Lillestrøm og Akor Adams fulgte med når man som barn ble lært at man spiller til dommeren blåser i fløyta og avgjorde nok en gang på overtid i Skien. Det var ikke noe fyrverkeri av noe av kamp og det hadde nok ikke vært fryktelig ufortjent om det hadde endt med ett poeng til begge lag.

Gledelig at Tobias Svendsen startet sin første kamp siden cupkampen mot Aalesund 29. juni i fjor. Dessverre for han og laget ble det ikke helt det store som han klarte å prestere før han ble byttet ut etter timen spilt. Ikke like bra at Vetle Skjærvik måtte ut med skade, dermed er det veldig tynt besatt på venstremidtstopper plass. Tønnessen er usikker foran kampen, men vi har jo Lillestrøms svar på Beckham i Slørdahl som kan komme inn å gjøre en jobb nå mot Sarpsborg i hvert fall.

Ellers begynner skadelista og bli kortere og kortere. Vindheim var med i troppen nå sist og Lundemo er tilbake i trening så da er det Solberg, Roseth, Tønnessen og Skjærvik som er usikre eller ikke er med i tropp nå mot 08.

I fare for å gjenta meg selv så er vi inne i et tett kampprogram og med tanke på den ikke helt uviktige cupfinalen på lørdag skulle jeg gjerne sett litt rotasjon på laget. Knudsen og Ibrahimaj fikk starte kampen mot Odd på benk, så blir det spennede å se hvem som skal spille i dag. Det er kanskje en mulighet for at Edh skal få starte og la Ranger hvile, hvis ikke han er klar til å starte kanskje et tidlig bytte. Kanskje også at Uba Charles kan få spille hvis Hoff skal slippe å spille nok en 90 minutter.

Kampen

I år som i fjor så har Lillestrøm fått en veldig god start på sesongen og ligger på andreplass. Det kommende kampprogrammet er på papiret «lettere» enn det de har vært igjennom. Sarpsborg hjemme er kamp som man burde vinne hvis man skal være med å kjempe helt oppe i toppen når man teller opp på slutten av sesongen.

I fjor vant Lillestrøm begge kampene uten å slippe inn mål. Det laget vi møter i år kommer ikke til å møte opp på Åråsen å komme til en haug av sjanser. Scorer Lillestrøm først og Sarpsborg må fram og prøve å score mål er nok sjansen større for at Lillestrøm kontrer inn flere.

Selv om det ikke har klikket helt offensivt for de blå og hvite er det mange gode fotballspillere som kan skape det store. Man kan ikke ha tankene på det som skal skje på lørdag for da går det fort feil vei. Jeg er ikke redd for at dette kommer til å skje, apparatet rundt laget og stemningen på stadion kommer til å være med å bidra til å ha fokus på her og nå.