Nødlaget

Nødlaget – med forberedelser!

· patrickween

For den faste lytter av Harde Mottak kommer det neppe som en stor sensasjon at de respektive paneldeltakere ikke alltid er veldig forberedt på alt som dukker opp, og i episode 43 ble vel det bevist til gagns da flere av våre kjære mottakere ba oss ta ut et nødlag til å representere Lillestrøm Sportsklubb. Det ble derfor slengt ut mer eller mindre gode forslag til folk som kunne hjelpe oss i nøden, og vi landa vel egentlig ikke på en ellever før vi hadde beveget oss inn i neste spørsmål i rekka, i det som ble et sammensurium av en spørsmålsrunde.

Som normalt, altså.

Men nå har Mottaket satt seg ned og sett litt på dette her, og når sant skal sies så var vi vel til syvende og sist ikke veldig langt unna det vi landet på – med et par heller uheldige unntak. For selv om det er veldig mange å velge blant, så er det en del her som neppe hadde fått spille uansett hvor hardt i beita vi skulle være for folk.

broken image

Bassel Jradi feirer scoring i et av Europas heteste derbyer, Hajduk vs Dinamo Zagreb.

foto: hajduk.hr

broken image

Michael Jakobsen er kaptein i australske Adelaide United.

foto: adelaideunited.com.au

Først litt om de som ikke fikk plass verken på banen eller benken – blant tidligere LSK-spillere som altså fortsatt ikke offisielt har lagt opp og befinner seg utenlands:

Blant målvaktene spiller fortsatt Alexander Nadj, Haraldur Björnsson og Daniel Fernandes fotball, uten at de får plass i vår tropp av den grunn. Matvei Igonen var nærmere, men også han blir funnet for lett for nødlaget. Vi nevnte i podcasten at det var tynt med backer, og sant å si så er det tynt med forsvarsspillere generelt. Lum Rexhepi spiller rett nok fortsatt, men tross hans plass på laget i det opprinnelige uttaket må han nok finne seg i å bli i Finland der han per nå befinner seg på nivå 3. Holde seg hjemme kan også Thomas Piermayr, Martin Falkeborn, Tobias Salquist og Joonas Tamm gjøre, selv om de to sistnevnte var meget nærme en tropp og vrakes mest fordi vi går for én forsvarsspiller på benken. Begge to hadde fint kunne vært med av kvalitetshensyn, men her skal det satses offensivt.

På midtbanen er det enormt mange alternativer, og vi fyller opp med rikelig av disse både på banen og på benken på vårt nødlag. Allikevel må noen finne seg i å bli hjemme, og dessverre for Finnur Orri Margeirsson, Martin Husar, Alex Dyer, Guy Roger Toindouba og Raphael Ayagwa er de alle funnet for lette for troppen. Nicolas Mezquida må også bli igjen hjemme, rett og slett fordi han antakelig neppe huskes av særlig mange – og litt nostalgi må vi unne oss.

I likhet med hva tilfellet er på midtbanen er også alternativene på topp mange, men her må det være lov å si at det å utelate folk er noe enklere. For tross at vi er glade i (nesten) alle som har spilt for Sportsklubben er det vel på det reine at vi kunne greid oss uten spillere som Arni Vilhjalmsson, Bajram Ajeti, Tomas Malec og Michal Skoda i denne kampen. Det blir heller ikke plass til Edwin Eziyoidawe, som tilsynelatende fortsatt ikke har lagt opp, eller Gary Martin.

broken image

Elyounoussi og Martin ikledd sine respektive klubbfarger.

foto: hjemmesidene til Shonan Bellmare og Palermo FC

Så da står vi her da, med de som er igjen. Og laget blir i en 3-4-1-2 formasjon som følger:

Keeper: Marco Maric (Houston Dynamo)

Stopper: Håvard Nordtveit (Hoffenheim)
Stopper: Kristoffer Ajer (Celtic)
Stopper: Ruben Gabrielsen (Toulouse)

Høyre kant: Tarik Elyounoussi (Shonan Bellmare)
Sentral midt: Malaury Martin (Palermo)
Sentral midt: Bonke Innocent (Malmö FF)
Venstre kant: Moryke Fofana (Malatyspor)

10’er: Bassel Jradi (Hajduk)

Spiss: Anthony Ujah (Union Berlin)
Spiss: Fredrik Gulbrandsen (Basaksehir)

Benk:

Arnold Origi (HIFK)
Michael Jakobsen (Adelaide)
Marius Lundemo (APOEL)
Nosa Igiebor (Klubbløs)
Palmi Rafn Palmason (KR)
Michael Mifsud (Sirens FC)
Chigozie Udoji (Enosis)
Fred Friday (Klubbløs)

Og jada, vi veit det er én innbytter for mye. Men gitt at vi kun kan bytte 5, og verken Nosa eller Fred antakelig er i en tilstand som tilsier at de kan spille, så har vi allikevel valgt å ta med 19 mann.

Såpass kan vi unne oss.