Før kampen: Godset 19.04.23

Av Mikael Kinnestad

· lsk

Snøen har smelta og gresset er grønt. Endelig er det duket for sesongens første hjemmekamp. Lillestrøm skal revansjere seg etter et skuffende resultat mot Viking og tar imot Strømsgodset som har kviknet til og endelig er klare for kamp. 

Strømsgodset:

Strømsgodset har som de fleste har fått med seg hentet inn Jørgen Isnes som ny hovedtrener foran årets sesong. En spennende trener som har gjort god suksess med KFUM de siste årene. Med seg fra KFUM har han tatt med Fredrik Kristensen Dahl, som kommer til å bekle den venstre stopper-rollen. Inn dørene på Marienlyst har også Jostein Ekeland og Marcus Mehnert kommet fra henholdsvis Sandnes Ulf og Ranheim.

Det har også vært noen som har forlatt klubben i vinter. Den beste spilleren for Godset de siste årene, Johan Hove har gått til Groningen. Våre gamle kjenninger Fred Friday har dratt til Israel, og Kristoffer Tokstad har gått til rivalen Mjøndalen.

Summen av disse overgangene synes å være at de har fått inn gode spillere, men som er relativt uprøvde på Eliteserie-nivå. Hvis vi tar med Lars Jørgen Salvesen som forlot Strømsgodset halvveis i forrige sesong, har de mistet de tre spillerne som scoret flest mål for klubben i fjor. Så om de klarer å erstatte målpoengene disse leverte blir spennende å se.

Strømsgodset spilte sin første kamp hjemme mot Aalesund i helga som var. I en tett og jevn kamp dro Godset det lengste strået og vant 1-0 etter scoring av Valsvik. Ny signeringene Kristensen Dahl og Ekeland gikk rett inn i startoppstillingen, mens Mehnert måtte starte på benk. Det virker ikke som Strømsgodset har veldig mange som fortsatt sliter med sykdom for resten av laget de stilte var tilnærmet toppet.

Lillestrøm:

Kampen borte mot Viking ble ikke helt det vi hadde håpet, i hvert fall resultatmessig. Kampen fram til vi slapp inn det første målet var ikke så ille, defensivt synes jeg vi lå godt og slapp ikke til så alt for mange sjanser. Det meste Viking skapte kom etter dødball, der er Viking gode, mens Lillestrøm har litt å jobbe med.

Offensivt lugger det mere, Lehne og Adams sliter åpenbart med relasjonene og fikk det tungt i duellene mot stopperene til Viking. Kampplanen med å slå lange baller opp på den ene spissen som skal legge igjen til den andre fungerte ikke helt optimalt. Det var enkelte ganger det funket og da kunne det fort blitt farlig med mere presisjon.

Laget Lillestrøm stilte fra start var det samme laget som startet cupkampen mot Tromsø. Så Ranger vant duellen om høyreback plassen og med unntak av baklengsmålene synes jeg han leverte en god kamp. Ankerrollen fikk Knudsen og leverte en grei nok kamp i seg selv.

De plassene det er usikkerhet om foran dagens kamp er venstrestopper plass hvor Roseth måtte ut med skade i forrige kamp. Der hadde det vært naturlig at Tønnessen går inn, men han har trent alternativt etter kampen. Hvis Tønnessen ikke blir klar så får vi nok en debutant i Vetle Skjærvik, som fikk 45 minutter for Lillestrøm 2 mandag.

På midtbanen er det samme diskusjonen igjen om Hoff skal starte, Hoff som fikk 20 minutter mot Viking. På de minuttene gjorde han sakene sine godt og spilte seg i hvert fall ikke lengre unna en startplass. Kampbildet mot Godset blir nok at er Lillestrøm som kommer til å styre det meste av spillet. Da passer det egentlig greit med Knudsen i ankerrollen, men jeg skulle veldig gjerne sett Hoff i den rollen og Knudsen og Åsen foran han.

Kampen:

Lillestrøm har hatt et godt tak på Strømsgodset på Åråsen gresset de siste årene. Vi må helt tilbake til 2015 for å finne sist vi tapte en hjemmekamp mot Godset. Det er jo også en kjent greie at Strømsgodset ikke er veldig gode på bortebane, med bare to seiere på bortebane i fjor.

Hjemmekampen i fjor endte 2-1 etter en kamp vi hadde grei kontroll på, men som ble litt spennende når Strømsgodset satt inn 2-1 utligningen med 10 minutter igjen.

Vi møter et lag med en del gode enkeltspillere i Stengel og Valsvik, og X faktor i Gulliksen. Så blir det spennende å se om vår tidligere spiss, Braut Brunes sammen med nysigneringene Ekeland og Mehnert klarer å skape problemer for Ruben Gabrielsen & co.

Det er også en faktor at Lillestrøm har hatt en dag ekstra hvile foran denne kampen i og med Lillestrøm spilte på lørdag og Strømsgodset søndag.

Etter Godset-kampen venter et fryktelig tett kampprogram og det er heller ikke de letteste lagene vi møter med Molde hjemme allerede til helga. Derfor hadde det ikke skadet å fått innkassert en trepoenger allerede nå mot Godset. Dette er en kamp Lillestrøm burde vinne hvis de skal være med å kjempe om de øverste plasseringene når vi teller opp på slutten av sesongen.