Velkommen Kallevåg

Torbjørn Kallevåg signerer fra FK Haugesund

· patrickween

LSK forsterker midtbanen

Det er sjelden man blir overraska som LSK-supporter, men at klubben skulle hente en ny spiller nå må sies å være noe vi ikke akkurat hadde forventa. Og gledelig, det er det - men hvem er egentlig Torbjørn Kallevåg?

broken image

Kallevåg har i følge rapporter sett veldig bra og lettbent ut i årets forsesong. | Bilde med tillatelse fra FKH-media.

Kallevåg skal visstnok, i følge våre hemmelige kilder, komme fra et eller annet sted på Haugalandet, og de første rapportene fra seniorfotballen stammer fra den lokale klubben Vard, hvilket jo indikerer at det kan være hold i det vi har hørt. Her spilte Kallevåg på nivå 2, før turen gikk videre til Hødd, før han endte opp i FK Haugesund før 2018-sesongen.

De to siste årene har han vært på banen i 47 av 60 eliteseriekamper, hvilket må sies og være et anseelig antall. Brorparten av disse kampene fra start også, og med seg på CV'en fra Eliteserien har han 3 mål og 3 målgivende pasninger. Kallevåg er en anvendelig spiller som kan bekle flere roller, har spilt mest sentralt på midten, men han har også ofte tatt plass ute til venstre i midtbaneleddet i FKH sin 4-4-2.

I Sportsklubben vil nok Kallevåg få en annen rolle, og han er nok tiltenkt en indreløperrolle primært, selv om han åpenbart skal kunne fungere som ving også. Kjennere påstår at indreløper er hans naturlige posisjon, og ryktene skal ha det til at det var i en tilsvarende rolle han banka inn 12 mål for Hødd i 2017, noe som nok appellerte til ledelsen i FKH som altså henta ham året etter. Finner han den målformen for Sportsklubben er det ikke oss i mot.

Vi skal ikke påberope oss å være eksperter på Kallevåg, men det vi har sett har vært positivt. Kallevåg har stor motor og en svært energisk spillestil. Han er god i presspillet, og orker mye i det defensive og er en god kombinasjonsspiller. Offensivt er han glad i å utfordre, og det redaksjonen i særdeleshet har lagt merke til er at han sjelden tviler når han vinner ball - da vender han nesa rett mot motstandernes mål og setter fart. Han er samtidig god til å frigjøre seg fra press og dermed være spillbar for medspillerne sine, og tempoet hans er slett ikke verst.

Mottaket tror dette kan bli et meget hyggelig bekjentskap, og vi ser frem til å se ham i den vakre drakta til Sportsklubben.

Velkommen!

Skrevet av Patrick Ween. | Coverfoto tilhører Mathias Dulsrud.