En hyllest før derbyet

En koseprat med Stefan Antonijevic, om Kippe, om fansen og om derbyet.

Cuphelten

Søndag 3. desember 2017. Klokken har nylig passert 15:00, men for de rundt 15.000 romerikingene på tribunen har de siste fem minuttene av kampen føltes like lange som et vondt år. Kan ikke dommer Ola Hobber Nilsen se til helvete å blåse av denne kampen?!

DER!

Ingen av de 25.091 tilskuerne har sjans til å høre det, men spillerne slipper jubelen løs og omfavner hverandre. Det er ferdig! Askeladden LSK er Norgesmester for sjette gang i historien.

Kolossen Frode Kippe kollapser i gledesrus, smerte og utmattelse på gressmatta. Han får ligge i fred i nøyaktig to sekunder før stopperkollega Stefan Antonijević stuper oppå ham. Fire meter mannfolk smelter sammen i ellevill jubelrus.

broken image

Jeg tok en prat med kulthelten og nå Sogndalspiller Stefan Antonijević. Om derbyet, Kanari-Fansen, livet i saftbygda og selvsagt om Frode Kippe. Hærfører Frode Kippić, som Stefan kaller ham.

TH

Stefan forteller:

Gratulerer med 4-0 seieren mot Jerv i helgen, Stefan. Godt å være tilbake (etter skade) i startoppstillingen?

Tusen takk for det. Ja, føles flott å være tilbake og hjelpe laget. Nå presser vi på for å sikre at vi får mulighet til å spille om kvalik til Eliteserien. Derfra er alt mulig.

Hva er det som har holdt deg ute av spill i flere av kampene i år?

Dessverre har jeg slitt med en lyskeskade. Usikker på om det skyldes at jeg eldes, eller om det er på grunn av alt det forbanna kunstgresset her til lands. Det har hemmet meg fra å spille, men kanskje enda verre; «no love making».

LSK møter Vålerengens IF til Derby della Diallo på lørdag. Kommer du til å se den - og hvilke tanker har du om kampen?

Ja, jeg ser selvsagt LSK så ofte jeg har mulighet. Først og fremst, på lørdag spiller vi (Stefan bruker konsekvent «vi» om LSK) hjemme på Åråsen, og da må vi forsvare fortet vårt. Det har vi gjort før, og gutta på banen vet hva dette handler om. Dette er en ekstremt viktig kamp. Vi trenger denne seieren for å gi oss litt pusterom og ambisjoner om å klatre på tabellen.

Hvilken rolle spiller Kanari-Fansen i slike kamper?

Jeg har reist over hele Norge, og nå forstår jeg virkelig hvor heldig jeg var som fikk oppleve så enorm støtte. Samspillet med Kanari-Fansen er helt unikt. Jeg fikk alltid følelsen av å være ønsket velkommen og verdsatt. Kanari-Fansen viste alltid sin støtte til oss spillerne og klubben, uansett om det ble seier eller tap. For meg står Kanari-Fansen for engasjement, integritet, lidenskap og selvfølgelig kjærlighet. Den type lojalitet og kjærlighet til klubben betyr selvsagt vanvittig mye for hele laget. Støtten og stemningen på Åråsen mot VIF vil fungere som drivstoff for spillerne og gi dem den ekstra energien de trenger for å vinne dette derbyet.

Alt for Lillestrøm!

Hva tenker du om at dette blir Kippe, unnskyld Kippić sitt siste derby?

Det er så mye jeg kunne sagt om Frode. Samtidig er det nesten vanskelig å sette ord på, uten å bli litt emosjonell. Jeg har jo bare kjent ham noen få år, men jeg ble raskt knyttet til den legendariske kapteinen. Jeg vet ikke hvordan eller hvorfor vi fant tonen så raskt, kanskje var det høyden, samme posisjon eller godt matchende personligheter. Det eneste som er sikkert er at det i hvert fall ikke var utseende, haha! Men jeg merket godt da vi møttes at han var et unikt menneske. Frode var veldig hjelpsom mot meg - enten det handlet om fotball eller livet generelt, var han alltid tilgjengelig. Man føler at man kan stole på Frode og derfor er han også lett å bli glad i. I moderne fotball er ikke nødvendigvis slikt en selvfølge blant kolleger.

"Frode is a game changer. His presence on the field changes the whole complexion of every player's way of thinking. He gives you energy. He is the type of guy I would go to battle with"

Så er nå en gang livet slik at folk kommer og går, mens enkelte vil man gjerne ta ekstra vare på. Frode er definitivt en av dem. Jeg anser meg selv som heldig som tilbrakte to flotte år i klubben og har mange gode minner – både fra treningsfeltet, banen og utenfor.

Tanker om Frodes nye rolle i LSKs trenerteam?

Selvfølgelig er det litt trist at den dagen der Frode ikke skal spille mer nærmer seg. Slik jeg kjenner Frode, kunne han nok godt tenke seg å fortsette, men jeg er overbevist om at han vil blomstre i sin nye trenerstilling. Han er et godt menneske, en fantastisk fotballspiller og en enda bedre familiemann. Jeg ønsker ham ingenting annet enn det beste, og jeg vil fortsette å holde kontakten med ham og håper våre veier snart krysses igjen.

Takk for praten, Stefan!

Takk for at du tok kontakt. Det går aldri en dag uten at jeg tenker på Fugla, fansen og byen. Ønsker alle lykke til i morgen og gleder meg til å se kampen på TV.

Forza Fugla!

Episode 15 - Vi tar dem påsenga

broken image

I den 15. ordinære episoden lader panelet opp til det enormt viktige derbyet kommende lørdag. I løpet av episoden får du guttas oppsummering av bortekampen på Marienlyst, samt en avsløring av hva som er Drammens svar på LS. Vår kjære malteser Michael Mifsud blir tema både i spalten Tilbakeblikket og under gjennomgangen av spillere med draktnummer 15. Lytterne får fyldige svar på spørsmålene sine, før det til slutt blir en sportslig analyse av det kommende oppgjøret på Åråsen.

Du finner podcasten her: