Før kampen: HamKam 30.07.23

Av Mikael Kinnestad

· MikaelKinnestad

Lagnytt

HamKam

HamKam er i veldig god form om dagen og kommer inn til helgens kamp med tre strake seiere. Siste kamp for Hamarlaget var mot Stabæk. Hadde man sett på statistikken før man så hva utfallet ble, hadde man nok neppe tippet at Kamma hadde tatt tre poeng. 70-30 favør Stabæk i ballbesittelses, og 1.85 mot 0.77 i xG. Lite har det å si når HamKam scoret flest mål.

Selv om HamKam har tatt godt med poeng de siste kampene, sliter de bakover på banen. Kamma har så langt sluppet inn i snitt 2.26 mål hver kamp, og bare et lag har hatt flere baklengsmål. Forrige gang HamKam holdt nullen i en kamp, var mot nettopp Lillestrøm på Briskeby.

Framover på banen er det samme spissparet som har holdt det gående hele denne sesongen i Udahl og Kirkevold. På tross av HamKam sin gode form den siste tiden, er det ikke samme produksjonen fra de to på topp som det var i starten av sesongen. På de siste 10 kampene står de kun med tre målpoeng hver. Økt målpoengproduksjon av midtbanen og forsvaret gjør at HamKam har begynt å plukke poeng.

Den tidligere KFUM-spilleren, Tore André Sørås kom til HamKam før årets sesong. Gradvis har han spilt seg inn i startelleveren og han har startet de tre forrige kampene. Dessverre for HamKam måtte han ut med skade i kampen mot Stabæk, og han blir ikke klar til spill på Åråsen. Heldigvis for HamKam har de god dybde sentralt på midten, så de skal nok fortsatt klare å stille en slagkraftig midtbane.

 

Lillestrøm

Det ble et kanskje noe uheldig tap borte mot Haugesund i forrige runde. En kamp hvor uavgjort kanskje hadde vært greit, hvis ikke Lillestrøm skulle klare å snike til seg alle seieren- endte med et kjedelig tap. Det var på forhånd sett på som en tøffere kamp enn vi hadde hatt i det siste, og med en fryktelig god Egil Selvik bakerst ble det ikke mye grunn til jubel for de tilreisende fra Romerike.

For å gjøre vondt verre endte toppscoreren i Eliteserien, Akor Adams med kampens andre gule kort etter kampslutt, og må dermed stå over helgens kamp. I Adams sitt fravær er det enten Svendsen og Skogvold som får muligheten fra start. Når man først har hentet Skogvold tilbake fra et veldig vellykket lån i Start, ser jeg ikke mange grunner til at han ikke skal få sjansen fra start. Uansett hvem som starter av disse to er det nok stor mulighet for at begge vil få minutter.

Bakover er fortsatt Gabrielsen, Tønnessen og Roseth ute. Da er det vel ikke mye man får gjort i det leddet, og den samme bakre femeren som spilte mot Haugesund vil også trolig starte nå mot HamKam. Sander Moen Foss ble jo nylig klar for Lillestrøm, men det ser foreløpig ikke ut som han kommer før kontrakten hans går ut med Sandefjord på nyåret.

Kampen

Dette er et oppgjør man har sett mange ganger de siste årene, hvert fall hvis man tar med alle treningskampene. I seriespill har de 5 siste kampene endte med 3 uavgjort og 2 seiere for de gule og svarte.

Det er ingen tvil om at det er på hjemmebane HamKam plukker flesteparten av poengene sine. Seieren borte mot Sarpsborg for to serierunder siden, er den eneste serien Hamar-laget har på bortebane denne sesongen. Den dårlige borteformen er ikke noe nytt i år. I fjorårets sesong ble det kun to seiere på fremmed gress.

Kampbildet i dagens kamp er ikke det vanskeligste å spå. LSK møter det laget som så langt i sesongen har hatt minst ballbesittelse, så at Lillestrøm kommer til å måtte styre store deler av kampen er å regne med. Det blir viktig med bevegelser foran ballfører, presisjon og tempo i siste tredjedel, mot et lavtliggende Kamma. HamKam kommer til å satse på dødballer hvor de scorer store deler av scoringene sine, og direkte kontringer med de to spissene på topp.