Ekser i OBOS

Det er av sine egne man skal ha det

· forumlars

“Det er av sine egne man skal ha det”, lyder ordtaket. Vi har opplevd det i Eliteserien, og nå skal det samme skje i OBOS-ligaen: Tidligere LSK-spillere kommer til å score mot Sportsklubben. Vi vet ikke hvem det blir ennå, men det er nok av kandidater å ta av.
Her følger en liste over spillere i OBOS-ligaen med fortid i LSK:

broken image

Antonijevic, Ringstad og Kristiansen

Grorud

Klubben fra Oslos østkant har hentet svært mange spillere fra Åråsen de siste årene, og også årets tropp inneholder tidligere fugler. Begge keeperne i A-stallen, Mats Viken og Emil Ødegaard, kom til Grorud fra LSK. Og skulle en av dem bli skadet, vil Vegard Storsve, også han eks-LSK, innta rollen som tredjekeeper. Blant utespillerne finner vi Petter Mathias Olsen og Elias Hagen. Sistnevnte kommer etter hvert til å spille for Bodø/Glimt. Er det én man skal følge ekstra med på denne sesongen, må det være Emil Ødegaard. Han er nemlig på utlån fra LSK, og kan godt tenkes å ha en framtid på Åråsen.

Kongsvinger

Før sesongen har KIL signert venstrebacken Victor Grodås, som spilte sin juniorfotball i LSK. Victor er selvfølgelig sønn av sin far, og har hatt en fin karriere i klubber som Hødd, Sogndal, Kristiansund og Strømmen før han endte opp på Gjemselund.

Raufoss

Klubben gir assosiasjoner til LSK-navn som Pål Strand, Espen Haug og Sveinung Fjeldstad, og klubben fra Vestre Toten har en ørliten LSK-link også denne sesongen. Keeperen Rino Lund Johnsen var en del av det samme juniorlaget som Victor Grodås, og på tampen av 2010-sesongen satt han faktisk et par kamper på benken for A-laget.

Sandnes Ulf

Nok en gang må det et dypdykk til for å finne en tidligere LSK-gutt, og nok en gang er det snakk om en keeper. Pål Vestly Heigre sto to kamper for LSK sommeren 2016 - to kamper som endte med tap og til sammen fem baklengs for Sandnes-mannen. Du skal være godt forberedt til LSK-quiz på Martin’s for å huske navnet på denne fyren.

Sogndal

Laget fra saftbygda kan stille med to tidligere kanaris i Stefan Antonijevic og Markus Brændsrød. De fleste husker nok amerikaneren Antonijevic som en høyreist og duellsterk midtstopper, og som en sympatisk fyr som var godt likt på Åråsen. Angrepsspilleren Brændsrød slo aldri til under Runar Kristinsson på Åråsen, men han har senere gjort karriere på nivå to i Strømmen, Jerv og Sogndal.

Stjørdals-Blink

Vi hadde egentlig ikke forventet å finne tidligere LSK-spillere i flyplassbygda Stjørdal, men nesbuen Arne Holter signerte nylig for Stjørdals-Blink. Det er sivilingeniørstudiene som har lokket Holter til Trøndelag, og nå har han tatt steget opp fra Nardo i 2. divisjon til OBOS-ligaen. Den anvendelige forsvarsspilleren har fra LSK-tida en haug med landskamper for yngres landslag, da han representerte Norge sammen med de to andre stortalentene i LSKs 1999-kull, nemlig Emil Ødegaard (Grorud) og Henrik Kristiansen (Ull/Kisa)..

Strømmen

Det kryr av LSKs tidligere juniorkeepere i OBOS-ligaen, og laget fra 2010 har også sikret seg en av dem i Clement Twizere. Forsvarsspilleren Pål Steffen Andresen trenger vel ingen nærmere presentasjon - Volla-gutten har 141 seriekamper for LSK og ble norgesmester med klubben i 2007. Mest spennende hos de rødgrå er den offensive unggutten Lasse Nordås, som har gjort et godt inntrykk etter overgangen fra LSK i vinter.

Ull/Kisa

Nyervervelsen Stian Ringstad trenger egentlig ingen introduksjon - venstrebacken var så god for LSK en periode at det ble landslagsdebut mot Frankrike. Harde Mottak-lytter Sindre Rindal kom ikke på banen for Jessheim-laget i 2019, men kanskje midtstopperen får debuten sin i år? I forsvarsleddet finner vi enda en tidligere LSK-spiller i Nikolas Walstad, som var fast inventar på yngres landslag da han unggutt i LSK. Midtbanespilleren Henrik Kristiansen har vi nevnt tidligere, og lillestrømlingen hadde en fin utvikling i 2019.

Øygarden

Nest-Sotra har skiftet navn til Øygarden foran denne sesongen, og med seg på laget har de Charles Ezeh. Nigerianeren har foreløpig ikke slått til i LSK, og er på utlån til klubben fra Ågotnes denne sesongen.

Ham-Kam, Jerv, KFUM, Ranheim, Tromsø og Åsane stiller uten tidligere LSK-spillere i årets OBOS-liga.

Har vi oversett noen tidligere LSK-spillere i divisjonen? Tips oss via sosiale medier ved å bruke @hardemottak (helst ikke på Instagram).