Dette er Tryggvi Hrafn Haraldsson

Nok en knattspyrnumaður fra Akranes...

· hognerX,lsk

I løpet av kort tid har både Mauritz-Hansen og Moses reist, og Sannes har blitt langtidsskadet. Når vi da også vet at Smarason fremdeles trener alternativt og at Sigurdarson hangler, var det ikke særlig overraskende at LSK ønsket seg en ny spiss i dette vinduet.

broken image

Tryggvi Hrafn Haraldsson i aksjon for "Strákarnir okkar".

Foto: Alamy

Det som derimot er både overraskende og gledelig er at det skulle vise seg å være en ung spiller med fire landskamper for selveste (ja selveste) Island. Tryggvi Hrafn Haraldsson ankommer Åråsen fra en klubb som bør klinge godt i ørene til de fleste kanarifans, nemlig Íþróttabandalag Akraness. Populært kalt ÍA.

ÍA er barndomsklubben til Smarason og Sigurdarson, og så mange andre fotballstjerner at vi holder oss til prinsippet om «ingen nevnt ingen glemt». Haraldsson er selvsagt også en del av en stor fotballfamilie og hans 17 år gamle bror, Hákon Arnar, gikk til Ståle Solbakkens FC København i sommer.

Da Haraldsson scoret sitt første og foreløpig eneste landslagsmål for Island, markerte han målet med et bilde sammen med Smarason på Instagram. Under bildet skriver Haraldsson følgende om Smarason:

"Rollemodell, nabo, motstander og nå endelig: lagkamerat"

 

@tryggvihrafn

Akkurat som så mange andre talenter fra Akranes, reiste også Tryggvi Hrafn Haraldsson til utlandet i ung alder, da han som 20 åring ble kjøpt av svenske Halmstad på sommeren i 2017. Allerede den gang var en av de andre beilerne nettopp LSK.

Allerede før Tryggvi dro til Halmstad (i 2017) var vi interessert, men da var han for dyr.

 

- Simon Mesfin, til LSKs hjemmeside

I sin første halve sesong i Allsvenskan viste Haraldsson lovende takter med to fine scoringer og én målgivende på 460 spilte minutter. Dessverre holdt ikke bidraget hans til å redde plassen for den tradisjonsrike "Bollklubben", som rykket ned med to serierunder igjen av sesongen. Den påfølgende sesongen i Superettan ble en skuffelse for både Haraldsson og Halmstad, som endte sesongen 8 poeng unna opprykk. Haraldsson fikk kun 18 kamper i Superettan og var lite fornøyd med å stadig bli benyttet dypere i banen. Etter sesongen ble det derfor en naturlig løsning for begge parter å skilles. Haraldsson vendte hjem igjen til sagaøya og barndomsklubben ÍA, som da hadde rykket opp igjen til Úrvalsdeild (øverste nivå på Island).

Siden den gang har han vært en viktig brikke for ÍA, og totalt står han med 42 målpoeng på 87 kamper for de gulsvarte og lykkelige (som ÍA faktisk kalles).

Mottakets islandske kilder omtaler Haraldsson som svært rask og aggressiv i spillestilen. Han kan bekle omtrent alle offensive roller og et lite videodykk viser oss at han produserer mål på alle mulige måter, inklusivt frispark. Det som nevnes som en mulig akilles er at han har litt å gå på med tanke på profesjonalitet (treningsvilje) utenfor banen.

Forhåpentligvis er Haraldsson nå klar for å ta det siste steget, og vise seg verdig en plass i LSK-stallen langt utenfor låneperioden som gjelder ut sesongen.

Velkominn Tryggvi!

Coverfoto: Ævar Guðmundsson | Akranes' kjente fyrtårn