Dette er Igoh Ogbu

#IgohOgbu2025

· patrickween,lsk

Noen overganger kommer ikke veldig overraskende på en, først og fremst fordi journalister er såpass nysgjerrige og informerte at de svært ofte spekulerer i dager og uker før de faktisk blir en realitet. Men en sjelden gang blir man som supporter fullstendig tatt på senga, og det dukker opp en overgang mer eller mindre ut av det blå. Og på den siste fredagen i årets første måned så kom det en slik en i det klubben presenterte Igoh Ogbu som ny LSK-spiller, og som en bastant paneldeltaker sa - sjelden har vel det gått kortere tid fra Sves har erfart noe til det faktisk har skjedd.

Ogbu kommer til oss fra Sogndal på en 5-års avtale, etter at rundt 3 millioner kroner har skiftet eier skal vi tro RB. Her har han oppholdt seg det siste halvannet året, det siste halve av disse i Sogndals eiendom etter at de valgte å utløse en kjøpsopsjon de hadde skaffet seg i forbindelse med en låneavtale de hadde med Rosenborg for Ogbu sine tjenester. Der har han skaffet seg et meget godt navn, og det er ikke rent få som har latt seg imponere av den unge midtstopperen sine ferdigheter mens han har representert laget fra Saftbygda.

broken image

Ogbu i aksjon for Nigeria under U20-Verdensmesterskapet i 2019.

Foto: Imago-images

Før Ogbu ble kjøpt av Rosenborg i februar 2017 spilte han for Gombe United i hjemlandet Nigeria, snaue 30 mil øst for hjembyen Jos. Her utmerket han seg spesielt, og fikk landskamper for U17 og U18 før han reiste til Norge. Skal en tro mediene så vant Rosenborg drakampen om Ogbu i konkurranse med både belgiske og polske klubber da han forlot hjemlandet, og Rosenborgs daværende trener Kåre Ingebrigtsen uttalte i forbindelse med overgangen at Ogbu "kommer til å bli en fantastisk fotballspiller".

Ogbu har vært kaptein på aldersbestemte landslag, og har også representert Nigeria på U20-nivå. Han er en real kraftpakke, duellsterk og taklingsterk, samtidig som han besitter stor fart. Tross sin unge alder har han allerede bevist at han har ekstreme kvaliteter som midtstopper, og det er absolutt grunn til å tro at han vil utvikles videre. Han er tross alt fortsatt kun 20 år gammel, og med erfaring og ytterligere taktisk skolering er det lov å ha store forhåpninger til ham. Mottaket mener potensialet her er skyhøyt, og klarer han å utvikle spillet sitt med ball og i det taktiske kan dette her bli meget, meget bra.

I Sogndal har Ogbu vært vant til å være en av tre midtstoppere, her vil han bli en av to. Det er en overgang vi har tro på at han vil klare godt, og vi er svært spente på å se hvordan han utvikler seg videre. Vi anser dette for å være en meget spennende signering, og vi ser frem til å se hvordan han klarer seg på en større og bedre arena enn den han har vært vant til.

Velkommen til oss, Igoh - måtte du lykkes. Skikkelig.