Dette er Pål André Helland

Fra Kyrksæterøra til Romerike

· lsk,patrickween

Normalt sett ville vi i Mottaket brukt denne posten til å fortelle litt om en ny fotballspiller Sportsklubben har signert. Vi ville kanskje sagt at "NN er rask, god på hodet og besitter gode lederegenskaper, og har tidligere spilt for Arminia Bielefeld og Den Bosch". Men for å være ærlige, vi undervurderer ikke mottakerne våre så mye at vi tenker at vi trenger å fortelle dere hva slags fotballspiller Helland er. Ei heller tror vi dere trenger info om hva han har utrettet i sin karriere, det veit vi jo at dere selvsagt har full kontroll på - så det skal vi spare dere for.

broken image

Helland på plass i LSK-Hallen.

Foto: Mathias Dulsrud-Gøransson.

Vi har avventet denne saken lenger enn hva vi normalt sett ville gjort, og grunnen til det er at vi tenkte vi skulle la ting roe seg litt ned før vi kom med vårt. Heldigvis, får vi si, så har ikke interessen rundt overgangen lagt seg enda - for når var forrige gang Tv2 kjørte en "hjemme hos" reportasje om en LSK-spiller i Sportsnyhetene? Ikke veit vi, men 1. mars 2021 så skjedde det altså igjen, og gudene må vite at akkurat det er etterlengtet. For er det noe vi trenger og ønsker oss så er det profiler som er med på å sette klubben på kartet og gjøre oss relevante i fotball-Norge.

Sant å si så vil jo Helland strengt tatt alltid være relevant så lenge han spiller, og sånn sett måtte vi kanskje ha venta til han legger opp før vi kunne skrevet noe. Men siden vi er så glade for å ha ham på plass i klubben kan vi ikke bare sitte stille og med det la overgangen passere i skriftlig stillhet, vi har jo lyst til å dele litt om Helland vi også - og da i særdeleshet litt om hvem han er, og ikke nødvendigvis om hvordan han spiller fotball.

Helland vokste opp i Kyrksæterøra, og er med det sambygding med øvrige kjente fotballspillere som Ardian Gashi, Erik Hoftun, Magnus Stamnestrø og Vegard Forren, samt langrennsessene Ove og Berit Aunli. Det er en solid samling med idrettsprofiler det, for en bygd med 2500 innbyggere. Helland vokste opp sammen med sine tre yngre brødre og spilte fotball for KIL/Hemne før han reiste videre til Rosenborg som 16-åring i 2006.

Livet som seniorspiller startet dog i motbakke, og i denne saken fra Aftenposten kan du lese litt om hvorfor Helland ikke lyktes i starten av sin seniorkarriere, og hvilke grep han tok for å komme seg til topps.

I ovennevnte sak kan dere blant mye annet interessant om Pål André Helland også lese om hans forhold til sin bror som har slitt med store rusproblemer, og som til alt overmål ble skutt i 2012. Mer i dybden om dette gikk Morten Stokstad i denne VG-saken fra 2016.

Vi ønsker også å anbefale denne episoden av "Vårt lille land" (Tv2) der historien om de to Helland-brødrene dekkes godt.

Helland har alltid vært ærlig og direkte, og den mentale styrken han viser ved gang etter gang å score mål og ellers være toneangivende i store kamper understrekes av måten han har taklet de familiære problemene og utfordringene på samtidig som han har prestert både på og utenfor banen som fotballspiller og medieyndling. Dette beviste han igjen da en annen av hans brødre ble utsatt for en stygg motorsykkelulykke i 2017.

Det er ingen hemmelighet at Mottaket er særdeles fornøyd med denne signeringen. Som vi har nevnt til det kjedsommelige - Pål André Helland er mer enn en fotballspiller, og hans inntreden i Sportsklubben kan vise seg å bli svært betydningsfull på flere måter. At han er en svært god fotballspiller er udiskutabelt, og han tar samtidig med seg en vinner- og prestasjonskultur vi er sikre på at vil bidra til å løfte Sportsklubben. Hans motivasjon virker genuin, og vi er både spente og forventningsfulle til hva han kan få til i gult og svart.

Hjertelig velkommen til oss, Pål André Helland!