Dette er Gjermund Åsen

Fuglas nye maestro

· patrickween,lsk

Lite får et LSK-hjerte til å banke mer enn annonseringer av nye spillere, og her er vi igjen da, dere - Gjermund Åsen skal ikle seg gult og svart, i første omgang ut 2021 på en låneavtale. Ryktene om en overgang har gått en stund, og klokka 20:00 den 26. januar erfarte ikke Sves lenger at noe kunne skje, han visste, og dermed kunne han også lansere Åsen som ny LSK-spiller.

Trønderen spilte aldersbestemt ball i de lokale klubbene Heimdal og Strindheim frem til han tok steget til Rosenborg foran 2010-sesongen. Her ble det 12 eliteseriekamper det første året, før han etter 9 eliteseriekamper sesongen etter gikk på lån til Ranheim. I 2012 gikk han igjen på lån til Ranheim, før en permanent avtale ble inngått mellom de to i løpet av sommeren. Før 2015 byttet Åsen til Nordens Paris, og utgjorde en nydelig duo med Lehne i 4 sesonger i kulda. Foran 2019-sesongen ønska Rosenborg Åsen hjem igjen, og de siste to sesongene har han spilt der. Åsen har totalt spilt 247 kamper, inkludert kvalikkamper, i våre to øverste divisjoner. Han har scoret 34 mål og levert 66 målgivende pasninger.

broken image

Foto: Sami Grahn

Åsen er det man gjerne kaller en "offensiv midtbanespiller", men han har også i enkeltkamper operert i en ankerrolle i 433. De aller fleste kampene har han dog som indreløper eller fremskutt midtbanespiller/hengende spiss, avhengig av formasjon. Han er en lettbent spiller med god nærteknikk, et godt skudd og stor arbeidskapasitet. Åsen trives svært godt i mellomrommet, altså rommet mellom motstanders forsvar og midtbane, og treffer svært ofte de rette valgene med og uten ball der. Mottaket mener Åsen er en spillertype man har manglet i troppen frem til nå, han er enkelt og greit en annerledes indreløpertype enn de vi tidligere har hatt til rådighet.

Kjennere trekker gjerne frem Åsen sin ærgjerrighet, og det sies at han er svært seriøs i treningsarbeidet. Han beskrives som svært profesjonell, og som en som setter standarden i en gruppe. Han går for å være verbal og tydelig, og stiller krav til de rundt seg.

Som trønder og med historie i Rosenborg og Ranheim bør det ikke være veldig overraskende at han kjenner både roller og spillemønster i 433 svært godt, og det er lov å håpe at han kan være med å utvikle laget og sørge for at laget har flere strenger å spille på. LSK har ikke en veldig lang historie med trønderske spillere, men Mottakets medlemmer er særdeles godt fornøyd med de som har vært her til nå og håper at Åsen kan legges til på den lista om ikke lenge. Og hvem vet, kanskje han får følge av enda en trønder i løpet av kort tid - vi venter egentlig bare på at Sves skal erfare.

Mottaket gleder seg til å se Åsen i gult og svart, og ønsker ham hjertelig velkommen til Åråsen.

Coverfoto: LSK