Dette er Alex Craninx

Alejandro Marco Craninx Joostens

· lsk,patrickween

Det har ligget i kortene siden Jo Coppens forlot Åråsen til fordel for Unterhaching - LSK skulle ha inn en målvakt til før sesongen tar til. Valget falt på belgieren Alex Craninx, eller Alejandro Marco Craninx Joostens som er hans fulle navn, og han vil dermed bli den andre belgieren som representerer LSK i historien dersom han får kamper i beltet.

Craninx er tross sitt belgiske statsborgerskap født i Malaga, og spilte hele sin ungdomskarriere i Spania for mer eller mindre kjente klubber før han i 2011 fikk plass på ungdomsakademiet til Real Madrid. Der fikk han etterhvert kamper for både C- og B-laget, før han etter en svipptur innom Sparta Rotterdam i Holland vendte tilbake til Spania og representerte Cartagena før han fant veien til Romsdal og Molde FK sommeren 2018.

broken image

Foto: Real Madrid

I Molde har Craninx representert laget i cup, serie og e-cup, men har stort sett måttet finne seg i å spille annenfiolin bak Andreas Linde så lenge sistnevnte har vært disponibel for spill. Craninx fikk 25 kamper totalt i 2019 for serievinneren, blant disse 14 seriekamper, men i 2020 holdt ikke Linde seg bare skadefri - han holdt også et meget høyt nivå. Og tross at Craninx høstet svært mye ros for sin innsats mellom stengene i 2019 ble det dermed kun 3 kamper i fjor for belgieren.


Craninx er en stor mann, og rager hele 197 centimeter over bakken. Følgelig har han stor rekkevidde, og bør også kunne gjøre seg bemerket i feltarbeidet. Han er god og trygg med ballen i beina, og er sett på som en meget god skuddstopper. Craninx har godt blikk for spillet og er offensiv som type. Tross at han er noe eldre enn de to øvrige målvaktene i stallen er han tross alt ikke mer enn 25 år, hvilket ikke akkurat kan regnes som en veldig høy alder i denne posisjonen. Det er derfor å forvente at Craninx vil utvikle seg videre, og det vil bli interessant å se hva slags målvaktstype han ender opp som.

I førsteomgang kommer Craninx på lån ut 2021, og han skal nå ta opp kampen med Emil Ødegaard og Mads Christiansen om plassen mellom stengene. Mottaket forventer at det blir hard kamp om plassen, det er tre sultne gutter som alle har lyst på den - og den økte konkurransen bør sørge for at alle er på tå hev hele veien. Det blir en interessant kamp å følge, og det blir spennende å se hvem som ender opp som førstevalg den 5. april.

Velkommen til Sportsklubben, Alex Craninx - her er det sjelden kjedelig.