Return to site

Brendens nei

Ugunstig for både LSK og Brenden selv?

· Eliteserien,overganger,LSK,Sogndal,HognerX

Avslo overgang til Sogndal

Ifølge Romerikes Blad har Erik Brenden bestemt seg for å takke nei til en overgang til Sogndal IL.

Avtalen ville trolig ikke gitt noe voldsom overgangssum for LSK, men om vi tenker en symbolsk overgangssum, pluss bonuser og sparte lønnsmidler, er det lite tvil om at et salg kunne gitt sårt tiltrengte midler for LSK i dette overgangsvinduet.

Jeg er skuffet over at en spiller som har startet kun 22 kamper på fire sesonger, velger å bli værende i klubb der han åpenbart ikke har noen fremtid. Samtidig er det nå en gang slik at LSK valgte å gi Brenden en kontraktsforlengelse i fjor, og da er han selvsagt i sin fulle rett til å gå ut kontraktstiden (31.12.19).

For meg var det allerede den gang vanskelig å forstå hvorfor Arne Erlandsen og Simon Mesfin valgte å forlenge kontrakten til en da 23 år gammel spiller - som tilsynelatende hadde gjort lite for å overbevise om at han holdt godt nok nivå for spill i Eliteserien. Basert på Brenden sine sporadiske opptredener på a-laget de siste to sesongene, kan jeg heller ikke se at han har utviklet seg i særlig grad.

Bilde: Fredrik Tyskeberg

Brenden i kampen mot Mjøndalen.

Brenden forklarer til Romerikes Blad at han heller ønsker å bli værende og kjempe om plass på laget. En helt grei (og profesjonell) uttalelse, men selvsagt ikke noe hverken Brenden eller andre egentlig tror på. Høyst sannsynlig handler dette om at Brenden tenker at han vil ha bedre kort på hånda i forhandling med ny klubb, dersom han venter til han blir bosmanspiller.

I så fall kan det være at Brenden gjør en feilvurdering.

Bosman i januar

Det er ingen garantier for at en spiller som fyller 26 år i januar, og som har slitt med spilletid i Eliteseriens nest dårligste lag (av de som ikke har rykket ned) de siste fire sesongene - skal vasse i gode tilbud. Jeg tror derimot at Sogndal som var villige til å kjøpe Brenden, ville følt seg forpliktet til å gi ham romslig med spilletid, og da kanskje fått mer ut av hans potensial enn vi har lyktes med i LSK. Sogndal har også vist at de evner å flytte "godt voksne" spillere til Eliteserien, så for Brenden kunne dette vært en fin mulighet til å ta ett skritt tilbake, for å kunne ta to skritt frem.

Spillere som Akeem Latifu (29 år), Ole Amund Sveen (29 år), Taijo Teniste (29 år), Bendik Bye (27 år) og Kristian Fardal Opseth (27 år) er alle gode eksempler på spillere som forlot Sogndal til en større Eliteserieklubb de siste to årene.

I stedet velger Brenden etter all sannsynlighet nok et halvår med benketilværelse i Eliteserien, og en usikker fremtid når han da trolig forlater LSK vederlagsfritt i 2020.

Her tror jeg både LSK og Brenden selv, gikk glipp av en god mulighet.

Silly season

Ut:

Raphael Ayagwa, løst fra kontrakt

Alex Dyer, Elfsborg – låneavtale avsluttet

Matvei Igonen, Flora Tallinn – utlån

Petter Mathias Olsen, Grorud via Ham Kam – utlån

Inn:

Joonas Tamm

Uavklart:

Ifeanyi Mathew

Erik Brenden

Denne saken er skrevet av Trym Hogner og synspunktene reflekterer ikke nødvendigvis alle medlemmene av Harde Mottak.

Bilder tilhører Fredrik Tyskeberg og Sogndal IL / Flickr

Kilder: Romerikes Blad, LSK.no

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK