Raufoss IL

Litt om kveldens motstander

Tabellnabo Raufoss kommer til Åråsen med én seier (mot Kongsvinger) på de siste fem kampene. Sesongen så langt må kunne beskrives omtrent som forventet for totningene, som opplevde at Jerv utlignet på overtid i forrige kamp. Mot LSK må de klare seg uten Emil Breivik og Lasse Berg Johnsen på midtbanen.

broken image

Om Raufoss foran årets sesong:

Reddet plassen med bravur i sin første sesong på nivå 2 siden 2016 i fjor, Raufoss – men det skyldes først og fremst en meget god vårsesong. På høsten ble det mager poengfangst, og laget tok kun 2 seire på de siste 12 kampene. Oppgaven for Christian Johnsen blir nå å snu dette og hente nok poeng til å sikre seg en ny sesong på nivået i 2021, for ambisjonsnivået er neppe høyere enn det på Raufoss. Mye av årsaken til at det gikk så galt på slutten av fjorårssesongen var nok sammensatt, men sammen med litt «lufta ut av ballongen»-syndrom kan nok mye av dette tilskrives Mikkel Maigaard sin avgang. Dansken var glimrende for Raufoss i fjor, og scoret 9 mål og assisterte 3 på de 15 kampene han rakk før Strømsgodset fant det fornuftig å hente ham til Marienlyst.

Foran årets sesong har det vært relativt stille på overgangsfronten, og sant å si er det vanskelig å se at noen av nykommerne skal kunne heve dette laget voldsomt. Mannen med det eminente navnet Lee Rochester Sørensen har ankommet fra Roskilde i Danmark, og vi får håpe han ikke er altfor glad i festivaler. Ellers er det et par lånespillere fra Eliteserie-klubber som i beste fall er unge og urutinerte, selv på dette nivået. Det er faktisk fristende å si at Raufoss er ytterligere svekket etter vinterens overganger, både spissen Anton Henningson, som i en årrekke har vært synonym med klubben og forsvarsspilleren Parfait Bizoza (Aalesund) har forlatt klubben.

Skal Raufoss sikre seg fornyet kontrakt er de avhengig av at nøkkelspillere som Solomon Owusu, Ryan Doghman og Snorre Strand Nilsen leverer på et høyt nivå. Videre kan det være verdt å merke seg midtstopper Marius Alm, den store midtstopperen tok steg gjennom fjorårssesongen og kan se ut til å være en «late bloomer». Nevnes bør selvsagt også Ikhsan Fandi– spissen har 8 mål på 18 landskamper for Singapore og kan potensielt bli en attraksjon.